Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Na het slechte nieuws van vrijdagavond mochten we vandaag aantreden tegen het nog ongeslagen SVW JO15-1, wellicht ook gelijk de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar!! In de voorbereiding hadden we al een fantastische en spannende pot tegen elkaar gespeeld en dus wisten beide partijen dat ze aan de bak moesten/konden. Vandaag had ik een tactische wijziging in petto voor onze jongens en wat hebben zij dit fantastisch ingevuld, hierover later meer. We begonnen derhalve in een 1 - 3 - 4 - 2 - 1 opstelling, waarbij Sam en Wail een speciale opdracht meekregen, namelijk het onschadelijk maken van de nr. 11 en nr. 12 van SVW! Gelukkig konden we ook weer beschikken over Hans en speelde hij uiteindelijk 1 helft zeer verdienstelijk, ook Rowan was wederom zo vriendelijk weer aan te sluiten en vulde de rol van laatste man in de 2e helft weer super in. ( wederom bedankt Rowan en wederom prima gespeeld )

Om stipt 11.45 uur werd er gefloten voor de start van de 1e helft, gelijk werd ook weer duidelijk dat het 70 spannende minuten zouden worden. Wij hadden ervoor gekozen om SVW tot de cirkel van de middenlijn te laten komen en vandaar uit volle bak druk te zetten, deze tactiek zou gedurende de gehele wedstrijd de juiste blijken.  SVW had over de gehele wedstrijd gezien misschien het meeste balbezit, maar wij waren met afstand het meest gevaarlijk. De wedstrijd begon nog wat aftastend van beide partijen en waren er in de eerste 10 minuten nog geen grote kansen te ontdekken, vanuit het niets was het dan ook rond de 15e minuut ineens raak, Niko stuurde Lorik weg en in 2 instanties wist Lorik de bal binnen te tikken. Hierna een zelfde spelbeeld, SVW veelal de bal, maar wij super geconcentreerd om te ontregelen, Sam en Wail die de speciale opdrachten hadden gekregen zorgden ervoor dat hun gevaarlijkste spelers normaliter totaal niet in de wedstrijd kwamen. Ook de strategie met Lorik als diepe spits die oorlog moest maken en Niko en Caz erachter om met acties en snelheid voor gevaar te zorgen pakte fantastisch uit, want met elke tegenstoot waren wij enorm gevaarlijk, zo ook rond de 25e minuut en was het Caz nadat hij de bal rond halverwege de helft van SVW de bal kreeg, hij richting 16 dribbelde, een mannetje wist uit te spelen en met links koeltjes en doeltreffend wist uit te halen, 2 - 0 en dikverdiend!!! Hierna was het gedurende een minuut of 10 een status quo en golfde het spel wat heen en weer, toch wist SVW uit een corner nog een keer gevaarlijk op de lat te koppen, maar kregen wij via 2x Lorik ook nog fantastische kansen die zeker een goal hadden verdiend, eenmaal oog in oog met de keeper en eenmaal een bal die ik al had geteld, maar die wonderbaarlijk niet over de lijn bleek geweest....... Uiteindelijke ruststand 2 - 0!

In de rust was het dan ook lastig kiezen hoe te wisselen, want het stond als een huis en iedereen ging voor de volle 100%! Echter werd het mij wat makkelijker gemaakt aangezien Caz en Hans aangaven niet "verder" te kunnen, Caz teveel last van zijn rug en Hans logischerwijs ivm wat conditionele problemen, ook Daniel mocht even komen uitrusten, zodat we met 3 frisse nieuwe krachten de 2e helft konden aanvangen. Ook in de 2e helft een zelfde soort strijdplan alleen gingen we nu verder in een 1 - 4 - 4 - 1 - 1 opstelling! Ook dit strijdplan wist SVW niet te beteugelen en waren wij wederom de gevaarlijkste partij, enerzijds ook logisch natuurlijk aangezien SVW moest komen, maar anderzijds ook gewoon simpelweg omdat wij de betere en fellere partij waren. Na zo'n 5 minuten in de 2e helft kregen wij een vrije bal rond de 16 en was het Niko die de bal kiezelhard langs de muur en door het midden wist binnen te knallen, 3 - 0 wat een luxe!! Hierna gebeurde er voor mij gedurende 20 minuten misschien wel het allermooiste van de wedstrijd, want gedurende deze 20 minuten was er werkelijk NIEMAND die verzaakte, bleven we ALLEMAAL vanuit onze taak voetballen en wist SVW simpelweg niet hoe ze zich hieronderuit moesten spelen. De verdediging was geconcentreerd, het middenveld zat er als een tijger ( niets met bacardi lemon te maken.... ) bovenop en de voorhoede liep zich werkelijk 3 slagen in de rondte. We kregen dan ook nog een aantal dotjes van kansen en had de uitslag wellicht een stuk hoger kunnen uitvallen, maar was het uiteindelijk Niko vanuit een benutte strafschop met het slotakkoord. 4 - 0 en echt dik, dikverdiend!

Het mooiste compliment op zo'n moment kun je dan ook alleen maar krijgen van de trainer van de tegenpartij die oprecht en eerlijk aangaf te zijn verrast en overrompeld door een zeer sterk GJS en hoe jammer het ook is voor SVW in hun eventuele titelrace, op deze overwinning was echt niets aan te merken!!

Ik ben weleens kritisch op mijn ( onze ) jongens, maar vandaag heeft er werkelijk niemand verzaakt dus, Sven, Wail, Hans, Milan, Teun, Sam, Ivan, Daniel, Caz, Niko, Lorik, Sep, Rowan, Joes en Niels ( voor de support )  vandaag allemaal een fantastische prestatie geleverd!!