1e klasse C

24 november 2018 14:30

Scheidsrechter

Onbekend

Voor de vierde opeenvolgende keer, inclusief het bekerduel tegen Unitas za1, speelde GJS een uitwedstrijd. Op deze druilerige middag wist GJS opnieuw niet een forse nederlaag te voorkomen. Met andere intenties dan afgelopen weken stuurde trainer Lagendijk zijn manschappen het veld in. Door compact te spelen en de ruimtes klein te houden, moest het Nieuw Lekkerland moeilijk worden gemaakt. In de ploeg had Quincy Bartens weer een basisplaats en was Sjors Hendriks voor het herstellen van de organisatie weer naar de achterste lijn verhuist. GJS gaf dan ook niet veel weg, maar stelde daar aan de andere kant aanvallend helaas ook niet veel tegenover. Het geroutineerde Nieuw Lekkerland liet de bal geduldig rondgaan en wachtte op de kansjes zoals deze altijd wel in een wedstrijd komen. Nadat de lat twee keer boven Raymon den Haan was geraakt, duurde het, net als vorige week overigens, tot de 30e minuut voordat de tegenstander het net achter Raymon wist te vinden. Het was Sjoerd Slob die attent reageerde op het weifelende verdedigen van GJS, 1-0. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Alleen trachtte GJS nu wat verder van het eigen doel te voetballen. Het mocht niet baten. Vanuit een corner viel de bal in 61e minuut op het hoofd van Sjoerd Slob die daarmee de 2-0 op het scorebord bracht. GJS trok meer ten aanval en wist zelfs een aantal mogelijkheden te creëren. Deze aanvallende intenties pakte in de 74e minuut goed uit. Stefan Hölzken stuurde Louis Damen met een steekpass de diepte in en die knalde de bal diagonaal in het doel, 2-1. Kort daarna kreeg de ingevallen Youri Bos een kansje op de gelijkmaker, maar zijn schot ging rakelings naast. Nieuw Lekkerland voelde de druk, maar werd opnieuw geholpen door het niet scherp verdedigen bij een standaard situatie. Dit laatste brak de ploeg ook in de vorige wedstrijden op. Net als bij de 2-0 werd vanuit een corner gescoord. Het was Gert Jan Stout die in de 77e minuut de score op 3-1 bracht. De wedstrijd was daarmee gespeeld. Bij GJS knakte het en Nieuw Lekkerland mocht verder vrijuit voetballen. In de 81e minuut werd het zelfs nog 4-1 nadat Raymon in de fout ging, doelpuntenmaker Wim de Jong.

De bij vlagen pietluttig fluitende arbiter Van Dee, omdat hij vaak de voordeelregel vergat, had een gemakkelijke middag en kon de kaarten op zak houden.

GJS zit in de hoek waar de klappen vallen en hoopt de komende wedstrijden wat punten bij elkaar te sprokkelen. Van de komende vier competitiewedstrijden speelt het er drie thuis, te beginnen zaterdag a.s. tegen GRC’14 aftrap 15.00 uur.

Opstelling GJS: Raymon den Haan, Rob van den Boom, Sjors Hendriks, Remco de Bruijn, Niels Hofman, Julien Dorrepaal, Stefan Hölzken, Sereno Latuhihin, Kenny Lagendijk (Youri Bos), Quincy Bartens, Louis Damen.