Het blijft een eentonig verhaal. GJS dat in de eerste helft prima meevoetbalt en zelfs de betere kansen krijgt, maar uiteindelijk wint de tegenstander en verdiend.

Onbekend

Op het zonovergoten sportpark van GRC’14 speelden beide teams een matige wedstrijd. De thuisclub strijdt nog voor rechtstreekse handhaving en GJS heeft nog een hele kleine theoretische kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. GJS was in de eerste helft lange tijd de iets bovenliggende partij en kreeg ook mogelijkheden, maar keeper Dennis Mijdam was een grote sta in de weg. Eerst haalde hij een voorzet van Rob van den Boom, die in de verre hoek leek te verdwijnen, keurig uit het doel en enige tijd later kopte Louis Damen de bal uit een voorzet van Quincy Bartens hard op doel, maar nu pakte keeper Mijdam de bal klemvast. Ook Raymon de Haan redde nog een paar keer keurig. In de 37e minuut werd het dan toch 1-0 toen Michael van den Oever vrij door de verdediging mocht slalommen en keurig kon afronden. In de extra tijd werd het zelfs 2-0 toen Ousmane Traore van dichtbij kon binnen koppen. Er werd niet meer afgetrapt.
Na rust was de eerste kans voor de GJS toen Quincy Bartens net buiten het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen, die eigenlijk een strafschop had moeten zijn, want de overtreding was er binnen. De bal ging echter net over het doel. Daarna overheerste de thuisclub en schoot eerst Ousmane Traore vrijstaand naast en even later kwam een vrije trap bij Wilco van Oord voor de voeten, naar ook hij schoot naast. In de 66e minuut kon Michael van den Oever vrij op doel afgaan, maar Raymon de Haan redde ten koste van een corner. Uit deze corner kopte Ousmane Traore de 3-0 binnen. Zes minuten later een enorme fout in de verdediging van GJS en Wesley van den Oever schoot de 4-0 binnen. De pijp was helemaal leeg bij GJS en het wachten was op meer doelpunten van de thuisclub. Eerst schoot echter Jan Paul Nieuwersteeg vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal. Vervolgens tikte Raymon de Haan een vrije trap vanaf 30 meter keurig over de lat en in de 81e minuut ging Sem van der Stelt vanaf eigen helft achter een diepe bal aan, hij kon rustig doorlopen, de bal vervolgens breed leggen op Michael van den Oever die ongehinderd de 5-0 binnen schoot. De prima leidende scheidsrechter Pieter van Veelen uit Hardinxveld-Giessendam vond het na ruim 89 minuten genoeg en blies voor het einde. Rest nog te vermelden dat in de loop van de tweede helft Jesper Versteeg, Ben Vissers en Joey van der Wal in het veld kwamen voor Rob van den Boom, Louis Damen en Stefan Hölzken.
Komende dinsdagavond speelt GJS voor de EM cup uit tegen Almkerk en 11 mei is de eerstvolgende competitiewedstrijd thuis tegen Nieuw-Lekkerland.