6 oktober 2018 15:00

Scheidsrechter

M.R.G. Vink

Onbekend

Beide teams begonnen aan de wedstrijd met één punt uit twee wedstrijden, maar de gasten deden goede zaken door met drie punten in de zak de terugreis te aanvaarden.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van het lid van verdienste Gerja de Kam. Zij heeft jarenlang werkzaamheden in de kantine verricht en ook mede gezorgd voor het schoonhouden van het clubgebouw, samen met haar man Louis. Tevens was voor de wedstrijd bij de selectie van het eerste elftal bekend geworden dat Kor Damen, oud 1e-elftal-speler en broer van spits Louis, in het ziekenhuis was overleden. Dit was ook de reden van de afwezigheid van Louis, die ’s morgens was opgeroepen naar het ziekenhuis te komen. De selectie wilde toch voetballen en het bericht na de wedstrijd naar buiten brengen.
De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd met weinig grote kansen. Beide teams kregen één grote kans. Na de rust was het direct raak toen Nick Koppers een snelle aanval keurig afrondde. Een paar minuten later kreeg Billal Laoikili een grote kans, maar kort voor het doel schoot hij de bal over de lat. Direct daarna werd Niels Hofman op links de diepte in gestuurd, hij zette de bal vanaf de achterlijn goed voor het doel waar Jan Paul Nieuwersteeg bij de tweede paal binnentikte. Vijf minuten later beging Remco de Bruijn net binnen het strafschopgebied een overtreding. Scheidsrechter Melvin Vink legde de bal terecht op de stip en Denny van Loen (de zoon van) schoot de strafschop onberispelijk in het doel. GJS ging op jacht naar de gelijkmaker, maar een mooie kopbal van Ruud Bos op aangeven van Jan Paul Nieuwersteeg werd schitterend door keeper Johan Verkerk uit het doel getikt. In de 86e minuut stond Denny van Loen aan het eind van een snelle aanval en tikte de 1-3 binnen. De wedstrijd was beslist. Het is hoog tijd dat het heilige vuur dat bij GJS vorig seizoen aanwezig was, waardoor diverse wedstrijden op karakter werden gewonnen, weer terugkomt. Wie weet volgende week, als de uitwedstrijd tegen Heerjansdam op het programma staat. Rest nog te vermelden dat in de loop van de tweede helft Remko de Bruijn in het veld kwam voor Stefan Hölzken en Sjors Hendriks in de 82e minuut met twee keer geel van het veld werd gestuurd.