Opnieuw een wedstrijd van GJS waarin onnodig verlies werd geleden. Maar dat is niet de eerste keer dit seizoen.

WNC 1

3 - 0

GJS 1

Willem Paul van der Heijden (schot)
75'
René van Soelen (intikker)
78'
René van Soelen (schot)
90'

Competitie

1e klasse C

6 april 2019 14:30

Scheidsrechter

S. de Wild

Onbekend

Na een redelijk begin van beide zijden, werd de wedstrijd er in de eerste helft steeds saaier op. Op het terras voor de kantine zaten enkele mannen heerlijk te pitten in het zonnetje. In de gehele eerste helft viel één kans te noteren van de thuisclub. In de 13e minuut kopte Michael Soepnel uit een corner net over de lat.

Na de rust werd de wedstrijd wat levendiger. In de 52e minuut moest Nordin el Hassani na een ongelukkige botsing zwaar geblesseerd uitvallen. Zes minuten later ging Aimen Seqqal er met de bal vandoor, maar hij schoot onbesuisd naast. Hierna nam GJS het initiatief over en kreeg enkele goede kansen. Eerst nam Ben Vissers na een goede aanval de bal ineens op zijn schoen, maar keeper Arjen Kaasjager pakte de bal stijlvol en klemvast uit de hoek. Vervolgens pakte hij een kopbal van Sjors Hendriks uit een corner van Joost Haggenburg klemvast. Kort daarna tikte hij een kopbal van Louis Damen over de lat. Het was nog niet gedaan met de kansen, want weer even later stoot de bal voor de voeten van Sereno Latuhihin. Maar helaas net te hoog en via zijn knie ging de bal over het doel. In de 74e minuut ging een oude voetbalwet iin vervulling, namelijk als je zelf niet scoort dan scoort de tegenstander wel.
In de voorhoede van GJS werd op de rand van het strafschopgebied van WNC knullig balverlies geleden, de bal werd in de diepte op Aimen Seqqal geschoten, die deze vervolgens vanaf de achterlijn voorzette, waar Willem Paul van der Heijden klaar stond op de 1-0 binnen te tikken. Twee minuten later was het al 2-0. In eerste instantie redde Raymon de Haan, vervolgens haalde Julien Dorrepaal de bal van de doellijn, maar uiteindelijk werd de bal door René van Soelen in het doel gewerkt. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en legde GJS het hoofd in de schoot. GJS bofte dat de thuisclub zeer onzorgvuldig met de kansen omsprong waardoor de schade beperkt bleef tot een derde doelpunt in de extra
tijd van opnieuw René van Soelen, Eindstand dus 3-0.

Rest nog te vermelden dat in de loop van de tweede helft Joost Haggenburg, Jesper Versteeg en Ruud Bos in het veld kwamen voor respectievelijk Nordin el Hassani, Stefan Hölzken en Sereno Latuhihin. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Geinoord/Nieuwegein op het programma. De laatste mogelijkheid voor GJS om nog een theoretische kans te behouden om rechtstreekse degradatie te ontlopen.