20 oktober 2018 15:00

Scheidsrechter

J. Molenaar

Onbekend

GJS leed een onverdiende nederlaag tegen het in deze competitie verrassend sterk gestarte SVL Vorig seizoen wist SVL zich via de nacompetitie te handhaven in de eerste klasse. Nu stond het na drie wedstrijden met negen punten aan kop. Vorige week met thuis met 0-6 verloren van Sportlust’46. Maar door de winst op GJS en het verlies van Nieuw Lekkerland staat SVL opnieuw aan kop, zij het met een negatief doelsaldo.
GJS moest het deze wedstrijd doen zonder de geschorste Sjors Handriks en de licht geblesseerde Kenny Lagendijk. Tevens vond trainer Cees Lagendijk het niet verantwoord te starten met Louis Damen, die door het overlijden van zijn broer Kor een zware periode achter de rug had.
In de eerste heft was het een gelijk opgaande wedstrijd, waarin GJS voor het eerst doel trof. Helaas werd het doelpunt van Nordin el Hassani wegens buitenspel afgekeurd. Nu kwam SVL in de 32e minuut op een 0-1 voorsprong toen Selcuk Albayrak op het randje van buitenspel (of net er overheen) alleen op Raymon den Haan mocht afgaan en met een mooi schot doel trof. Een minuut later leek Ruud Bos uit de draai te scoren, maar zijn schot kwam recht in handen van keeper Geert-Willem Merkens. Toch werd het in de 41e minuut gelijk toen Ruud Bos uit een scrimmage, na een voorzet van Nordin el Hassani, de 1-1 binnen tikte. Een minuut later schoot Ruud Bos uit een voorzet van Nordin el Hassani keihard net naast het doel. Het leek er op dat de rust met 1-1 zou ingaan, maar in de extra tijd mocht SVL net buiten het strafschopgebied nog een vrije trap nemen. Het was een rare situatie. Er werd onopzettelijk hands gemaakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jerry Molenaar floot toch voor een handsbal, maar legde de bal vervolgens tot verbazing van iedereen buiten het strafschopgebied neer, Ten eerste was de vrije trap ten onrechte en als de scheidsrechter dan fluit, zou het een strafschop moeten zijn, Ali Alkan schoot de vrije trap schitterend binnen, 1-2 dus.
Gelijk na rust schoot Rob v.d. Boom van dichtbij de 2-2 binnen. GJS ging op jacht naar meer en was de betere ploeg in de tweede helft. Halverwege de tweede helft kwam Louis Damen nog in het veld voor Joey van der Wal. Het mocht echter niet lukken de winnende treffer te maken. Deze kwam in de 85e minuut alsnog van de voet van Danny Kuijer, die al dan niet in buitenspelpositie mocht doorgaan. Scheidsrechter Jerry Molenaar negeerde het vlagsignaal van Ernö Kalmár en keurde de treffer goed. Hij nam ook niet de moeite om de assistent-scheidsrechter te raadplegen, terwijl hij in een minder goede positie stond dan de assistent. Al met al een zure nederlaag voor GJS, dat minimaal een gelijkspel had verdiend. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen het sterke Sliedrecht op het programma.