Onbekend

GJS- RKTVC jo11-1

Zaterdag 08-09-2018

Uitslag 6-2

Vandaag de clash tussen de koplopers in de beker(poule). Wat een support wederom langs de lijn. Rktvc had er zin in; men was al vroeg gearriveerd in Gorinchem om tijdig aan de warming-up te beginnen. GJS deed wat relaxter maar dat pakte achteraf goed uit aangezien de scheidsrechter te laat kwam opdagen. De wedstrijd begon een paar minuten later. Ons team begon voortvarend. Al snel was het 1-0 en 2-0. De eerste goal op aangeven van Tim via een corner; een echte spitsen-goal gemaakt door Bram. De zeer fanatieke begeleiding van Rktvc sprintte na de 1-0 naar de scheids om commentaar te geven. Tim had de corner niet vanuit de hoek genomen maar iets dichterbij de goal. Gelukkig bleef de 1-0 op het scorebord staan. Nog erg lastig die nieuwe spelregels ;-) Julian (aanvoerder) fungeerde als echte mid-mid en strooide met uitgekiende pass-jes. De tweede goal was een uitstekende steekbal van Julian op Bram die de bal vervolgens in de kruising ramde. Net als tegen Hardinxveld was ons elftal goed in balans en deed iedereen zijn ding. Verdedigend stond het als een huis. Christoph met zijn controle en overzicht die het altijd probeert voetballend op te lossen. De altijd degelijke Thomas die verdedigend en opbouwend zijn mannetje stond. Noah die de sterke rechterspits van Rktvc de hele wedstrijd in zijn zak had zitten. Thijs met zijn fluwelen trap die van afstand een paar keer gevaarlijk op goal schoot en het spel goed verdeelde. En last but not least onze zeer betrouwbare Douwe die telkens een sta in de weg is voor de tegenstander. Wat een reflexen ook weer deze wedstrijd. Bijna viel de 3-0 door een pass van Thijs en het harde schot van Jurre. Maar er staat natuurlijk geen pannenkoek op de goal van Rktvc. GJS blijft in de 1e helft de overhand houden ondanks een paar hele goede spelers aan de kant van Rktvc (de handige rechtsbuiten en de laatste man met dat brilletje). Opeens was de rust daar en wederom stierde de trainer(s) van Rktvc het veld op omdat zij vonden dat er te kort is gespeeld. Ze hadden gelijk maar de manier waarop men dit aangaf was wat dubieus. Nog even werd er doorgespeeld en Rktvc maakte handig gebruik van het feit dat GJS even uit haar concentratie gehaald was. Goal Rktvc 2-1 (mooi uitgespeeld met een goede actie van de kleine rechtsbuiten en afgemaakt door een grote maar trage spits). Tim was het gelukkig die de hele belangrijke 3-1 voor de rust nog maakte.

GJS ging in de 2e helft verder waar het in de 1e helft mee was gestopt. Sommige combinaties tussen ons middenveld en onze aanval waren een lust voor het oog. Voor een tegenstander heel moeilijk te bespelen omdat ons team een mix is van allerlei talenten. Iedereen vult elkaar heel goed aan en dat is mooi om te zien! En daar is de 4-1 van Bram; wat een parel van een poeier over de keeper in de kruising. Maar Rktvc laat niet het hoofd zakken en zet nog even aan. Goal 4-2. Het wordt toch weer even spannend. Maar het is GJS met het (verdiende) slotakkoord. De creatieve Tim en de rappe Jurre maken hun individuele acties en de tegenstander heeft het hier moeilijk mee. De assist van Tim op Vinz is daar een voorbeeld van (5-2). Tenslotte is het Vinz die met een leep balletje de 6-2 voorbereid (goal Jurre).