Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Je moet er bij geweest zijn om het te geloven, maar een goed voetballend GJS dat veel kansen kreeg verloor toch met ruime cijfers van een effectief GRC’14 dat profiteerde van slecht verdedigen van GJS. Mede door de resultaten op de andere velden, zakt GJS nu naar het rechter rijtje en moet zich in de komende wedstrijden gaan herstellen.
GJS begon goed en zette enkele goede aanvallen op die ook doelrijpe kansen opleverden. Zo kopte Remco de Bruijn in de vierde minuut de bal uit een corner van Quincy Bartens van dichtbij via een verdediger over de lat. In de 12e minuut trok Rob van de Boom de bal na een goede aanval vanaf de achterlijn voor het doel waar Quincy Bartens via een verdediger corner schoot. In de volgende minuut opnieuw een goede aanval over rechts en weer schoof Rob van de Boom de bal voor het doel, maar net voor de inglijdende Sjors Hendriks werd de bal door een verdediger weggetikt. De beste kans was nog voor Rob van de Boom in de 18e minuut toen hij de bal vanaf de achterlijn kreeg toegeschoven door Sjoerd Houdkamp en vrij voor doel vanaf vijf meter de bal maar half raakte en de bal via de keeper voor de voeten van Stef Kamp kwam die de bal richting doel schoot waar Rob van den Boom nog in buitenspelpositie stond, dus ook die kans ging niet door. In de eerste de beste aanval van de gasten was het wel raak. Door een misverstand tussen Raymon den Haan en een verdediger die tegen elkaar aanliepen, kwam de bal in de 21e minuut voor de voeten van Eddy Wijtvliet die deze in het lege doel schoof (0-1). In de 30e minuut werd het zelfs 0-2 toen opnieuw Eddy Wijtvliet slecht verdedigen afstrafte met een schot in de verre hoek. In de laatste minuut kopte Remco de Bruijn uit een vrije trap van Niels Hofman de bal nog recht in handen van keeper Nicky Janssen. Ruststand dus 0-2.
In de rust werd Rob van den Boom vervangen door Ruud Bos. De eerste mogelijkheid na rust was nog voor de gasten, maar de bal verdween over het doel. Daarna was het woord weer aan GJS en na een goede aanval scoorde Stef Kamp de dik verdiende tegentreffer (1-2). GJS bleef de aanval zoeken en GRC’14 kwam amper nog over de middenlijn. Er kwamen voldoende kansen, maar de bal wilde er niet in. Schoten van Stef Kamp en Amin Boutachkourt leverden niets op. Ze gingen naast, voorlangs of werden gered door keeper Nicky Janssen. In de 82e minuut viel de beslissing. Raymon den Haan gooide de bal verkeerd uit en deze werd een prooi voor GRC’14. De bal werd voorgezet en Raymon den Haan liet de bal los waarna Wessel Westerlaken de 1-3 scoorde. Een minuut later werd het uit een corner zelfs 1-4 door Ousmane Traore. De wedstrijd was nu echt gespeeld en na een minuut of vijf extra tijd vond ook scheidsrechter Ron Collé het zat en blies voor het einde.
Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Houten op het programma. Aanvang 14.00 uur.