3371ET
HARDINXVELD-GIESSENDAM
tel. 0184-612956

Hardinxveld- GJS 1-2
Dit was een wedstrijd die veel mensen zich nog lang zullen herinneren. Want hoe vaak is het voorgekomen of zal het nog voorkomen dat beide keepers in één wedstrijd met rechtstreeks rood van het veld worden gestuurd. In de 25e minuut kreeg Raymon den Haan deze kaart voorgeschoteld wegens het wegstompen van de bal net buiten het strafschopgebied en in de 57e minuut onderging Arie Vernooij hetzelfde lot wegens het torpederen van spits Björn Barten tussen strafschopgebied en zijlijn. Uiteindelijk won GJS verdiend met 1-2.
Deze wedstrijd werd op veld 2 (kunstgras) gespeeld, omdat het hoofdveld door de vele regen onbespeelbaar was. Ook tijdens de wedstrijd was het niet prettig op en langs het veld vanwege kou, wind en regen. Desondanks viel de publieke belangstelling zeker niet tegen. De thuisclub kwam al snel op voorsprong toen een foutieve pass van GJS door Johan Woltman werd onderschept. Hij plaatste de bal direct de diepte in op Lex de Gier die beheerst de 1-0 binnen schoot. Vijf minuten later werd Julien Dorrepaal op rechts weggestuurd, hij plaatste de bal voor het doel, maar Björn Barten kopte de bal over de lat. Kort hierna schoot Rob van den Boom recht in handen van keeper Vernooij. GJS bleef de aanval zoeken en Rob van den Boom plaatste de bal voor het doel waar deze werd uitverdedigd, maar precies voor de voeten van Julien Dorrepaal kwam, die van de rand van het strafschopgebied net over de lat schoot. In de 25e minuut zette de thuisclub een goede aanval op waarbij één van de spelers de bal op zijn hand kreeg buiten het gezichtsveld van scheidsrechter Richard van de Rest. Spelers van GJS protesteerden en hielden even in waardoor Lex de Gier vrij achter de diepe bal kon aan gaan. Raymon den Haan kwam uit zijn doel en stompte de bal weg, maar helaas voor hem net buiten het strafschopgebied. Scheidsrechter Van de Rest aarzelde geen moment en trok de rode kaart. De vrije trap werd zeer knullig genomen. De speler twijfelde tussen direct of indirect en raakte de bal aan, waarna een speler van GJS snel kwam toelopen en de bal afpakte. Hardinxveld protesteerde, maar de scheidsrechter zei dat de bal was genomen. In de 35e minuut een onverwachte schuiver op het doel van GJS, maar Bart van Schaften pakte de bal. Kort hierna kwamen Sjors Hendriks en een speler van Hardinxveld met de hoofden tegen elkaar en beiden moesten het veld verlaten. Sjors werd vervangen door Amin Boutachkourt. Vlak voor rust werd de thuisclub nog één keer gevaarlijk met een vrije trap die gevaarlijk voor het doel kwam en een corner opleverde. Uit deze corner werd de bal net naast het doel getikt. Rust dus 1-0.
Evenals in de eerste helft was GJS met tien spelers zeker niet de mindere van de thuisclub. Het veldspel was duidelijk verzorgder. Toch was het de thuisclub die het eerst gevaarlijk was. Maar Bart van Schaften redde twee keer achter elkaar. Direct daarna, in de 57e minuut, werd Björn Barten op links weggestuurd. Hij ging alleen op doel af, keeper Arie Vernooij kwam zijn doel uit en probeerde met een sliding de bal weg te tikken, maar was te laat waardoor hij de spits van GJS onderuit schoffelde. Ook voor de keeper van de thuisclub dus rood. Even later werd Lex de Gier de diepte in gestuurd, maar hij schoot ver naast. Hierna was het woord aan GJS. Eerst schoot Ben Vissers hard op doel, maar keeper Jaimy de Jong tikte de bal corner. Vervolgens redde hij tweemaal achter elkaar op een inzet van GJS, maar op het derde schot dat Amin Boutachkourt op hem afvuurde van net buiten het strafschopgebod was hij kansloos,1-1 dus. GJS ging op jacht naar een voorsprong. Maar een afstandsschot van Rob van de Boom kwam in handen van de keeper en een goede actie van Quincy Bartens ging net via de vingertoppen van de keeper naast het doel. Toch kwam GJS op voorsprong toen Niels Hofman Björn Barten de diepte in stuurde. Deze sneed naar binnen en schoot de 1-2 binnen. Kort hierna ging Björn Barten opnieuw alleen op de keeper af, maar nu was Jaimy de Jong de winnaar. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg Robin Bezemer wegens protesteren zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Met negen man begon de thuisclub aan een slotoffensief en werd ook nog een paar keer gevaarlijk. Zo ging een gevaarlijk schot net voor het doel langs en kreeg Vincent van Lopik een enorme kans, maar hij verprutste die en Remco de Bruijn tikte de bal bet voor de doellijn weg. Even later maakte scheidsrechter Richard van de Rest een eind aan de wedstrijd en had GJS drie belangrijke punten binnen.
Komende zaterdag speekt GJS om 14.30 uur thuis tegen Wilhrlmina’26 en is er tevens de jaarlijkse draaidag in de kantine.