5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

Nivo Sparta – GJS 0-1
In een meer spannende dan fraaie wedstrijd behaalde GJS een belangrijke en beslist niet onverdiende overwinning in Zaltbommel op het sterke Nivo Sparta. Na de 2-1 overwinning op eigen terrein werd nu dus voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van Nivo Sparta. Door deze overwinning en de resultaten op de andere velden staat GJS nu weer in het linker rijtje met 22 punten, evenveel als SVW dat op doelsaldo op de zesde plaats staat. De verschillen in deze klasse zijn echter heel klein, want nummer 11, Tricht, heeft maar drie punten minder, terwijl nummer vier, Nivo Sparta, slechts drie punten meer heeft. Het blijft dus spannend.
GJS zocht vanaf het begin de aanval en kreeg in de 7e minuut de eerste mogelijkheid, maar Quincy Bartens kon net niet goed bij de bal en tikte naast. In de tiende minuut kwam er onverwacht een kans voor de thuisclub. Na een blessurebehandeling gaf de scheidsrechter via een stuitbal de bal aan een verdediger van Nivo Sparta die deze hard naar voren speelde met de bedoeling de bal terug te geven aan keeper Raymon den Haan. Eén van de spelers van de thuisclub liep echter door op de bal waarna Raymon de bal uitlopend wegschoot. Deze kwam bij een andere voorhoedespeler die de bal over Raymon heen schoot, maar ook naast het doel. Na een half uur werd een door een verdediger van GJS van richting veranderd schot door scheidsrechter Julian Simonse uit Goes beoordeeld als terugspeelbal. De vrije trap werd hard in de muur geschoten en belandde via een eigen speler naast het doel. In de 35e minuut kreeg Björn Barten schuin voor het doel een goede kans, maar hij schoot naast. Direct daarna aan de andere kant een goede kans voor de thuisclub, maar via een verdediger ging de bal corner. Rust dus 0-0.
Na de rust bleef GJS de iets betere ploeg en rond de 56e minuut kwamen er ook een paar kansen achter elkaar. Eerst schoor Quincy Bartens via keeper Koen van Harmelen tegen de paal en vervolgens kon Sjors Hendriks met zijn hoofd net niet bij een goede voorzet en via een verdediger ging de bal corner. De corner kwam goed voor het doel, maar een verdediger kon ten koste van een corner redding brengen. De daaropvolgende corner leverde niets op. In de 80e minuut kwam GJS dan toch op voorsprong. Een goede aanval over rechts waarbij Sjoerd Houdkamp met de bal doorliep tot op de achterlijn. Vanaf daar tikte hij de bal voor het doel waar Amin Boutachkourt klaar stond om met een harde schuiver in de hoek raak te schieten (0-1). Vijf minuten klater kopte Remco de Bruijn vanuit een corner via de vingertoppen van keeper Koen van Harmelen op de lat, Nivo Sparta ging op jacht naar de gelijkmaker. Een gevaarlijke vrije trap ging voorlangs het doel net buiten bereik van iedereen. In de 90e minuut leek de thuisclub toch nog op gelijke hoogte te komen, maar de kopbal van dichtbij ging via de vingertoppen van Raymon den Haan tegen de lat. Bij beide teams werd dus een treffer door keeper en lat voorkomen. Na zes minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde en kon GJS dus drie winst[punten bijschrijven. Komende zaterdag speelt GJS op eigen terrein om 15.00 uur tegen GRC’14 uit Giessen-Rijswijk.