4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

GJS – Hardinxveld 0-6
GJS, twee weken geleden nog trotse koploper in de derde periode, leed een blamerende nederlaag tegen laagvlieger Hardinxveld. Na de 2-1 nederlaag van vorige week in en tegen Tricht (eveneens een ploeg die moet oppassen voor degradatie) is GJS de koppositie in de derde periode uiteraard kwijt. Wel handhaafde GJS zich op de vijfde plaats van de ranglijst.
De start van de wedstrijd was dramatisch, want binnen tien minuten stond een 0-3 stand op het scorebord. De gasten waren zeer effectief, drie kansen, drie doelpunten. In de derde minuut scoorde Danny van de Bout van afstand, een minuut later zorgde Lex de Gier voor 0-2 en in de tiende minuut kopte Sander de Boon een goed genomen vrije trap binnen, 0-3. Werd GJS dan weggespeeld? Dit was geenszins het geval, maar de thuisclub wist de kansen niet te benutten. Schoten gingen net naast of voorlangs het doel of werden een prooi voor keeper Jaimy de Jong. En als hij al gepasseerd werd, dan was er tot tweemaal toe een verdediger die de bal van de lijn haalde. Omdat GJS vol op de aanval speelde loerden de gasten op een uitval. Die kwam er in de 33e minuut toen Lex de Gier na een dieptepass vrij op doel kon afgaan en de 0-4 binnenschoot. Met deze stand brak de rust aan.
In de rust wisselde trainer Johan van de Werff drie spelers, niet omdat zij slecht waren, maar gewoon om vers bloed te brengen. Ruud Bos, Sereno Latuhihin en Joep Ockhuizen kwamen in her veld voor Ben Vissers, Amin Boutachkourt en Justus Nieuwersteeg. Veel hielp het niet, want hoewel de thuisclub een veldoverwicht had, was het geloof in een beter resultaat eigenlijk verdwenen. Echte kansen kwamen er ook niet. Deze kwamen er wel bij uitvallen voor de gasten. In de 58e minuut schoot Aldo Tagliasacchi vrij voor keeper Bart van Schaften via de paal naast. Een minuut later stopt Bart van Schaften een zachte schuiver van Roy van t Hoog. In de 63e minuut ging dezelfde speler vanaf eigen helft achter een diepe bal aan en zorgde voor de 0-5. In de 75e minuut kwam GJS zelfs met 10 man te staan toen Guus Houdkamp een speler wilde passeren en flink aan zijn broekje werd getrokken. Uit irritatie duwde Guus de speler weg en kreeg daarvoor rechtstreeks rood. De vrije trap werd door Niels Hofman genomen en rolde onder keeper Jaimy de Jong door tegen de paal en vervolgens weer terug in zijn handen. Alles wat tegen kon zitten, bleef dus tegen zitten voor de thuisclub. In de extra tijd kwamen de gasten door een curieus doelpunt van Jesper Buist nog op 0-6. De goed leidende scheidsrechter Patrick de Meyer uit Terneuzen liet nog wel aftrappen, maar floot daarna gelijk voor het einde van de wedstrijd.
Volgende week is er in verband met koningsdag geen programma. Op 4 mei wordt de competitie weer hervat en moet GJS op bezoek bij het altijd lastige Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg. Tijd voor herstel.