3992LT
HOUTEN
tel. 030-6372179

Houten – GJS 0-3
Een goed spelend GJS behaalde een verdiende overwinning in en tegen Houten en herstelde zich hiermee van de ongelukkige nederlaag van vorige week tegen GRC’14.
Hoewel GJS dus goed speelde was de eerste mogelijkheid toch voor de thuisclub toen in de vijfde minuut vanuit moeilijke hoek tegen de buitenkant van de paal werd geschoten. Twee minuten later ging Stef Kamp aan de andere kant alleen op de keeper af en ging binnen het strafschopgebied onderuit. Volgens velen was het een overtreding waarvoor de bal op de stip had gekund, maar volgens scheidsrechter Jerry Molenaar, die er bovenop stond, werd eerst de bal geraakt en dus geen strafschop. Even later een goede aanval van Houten, maar Raymon den Haan stopte het schot. Direct daarna een goede pass van Quincy Bartens op Rob van den Boom, maar de keeper was attent en dook de bal van de schoen van Rob. In de 26e minuut kwam GJS verdiend op voorsprong na een goede aanval over rechts. Sjoerd Houdkamp gaf de bal mee aan Rob van den Boom, die deze vanaf de achterlijn voor het doel schoof waar Quincy Bartens beheerst afrondde (0-1). Acht minuten later een goede aanval van GJS waarbij Rob van den Boom de bal meegaf aan Stef Kamp die hard en hoog binnen schoot (0-2). Meta een 0-2 stand brak de rust aan.
In het begin van de tweede helft probeerde de thuisclub op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Na een kwartier in de tweede helft nam GJS het initiatief weer over en na een goede aanval schoot Rob van den Boom de bal over het doel. Direct daarna nog een gevaarlijk moment voor het doel van GJS, maar een harde lage voorzet ging net voor iedereen voor langs het doel van Raymon den Haan. In de 69e minuut stopte hij een schot van Robin Kool. Direct hierna zette GJS een goede aanval op, waarbij het schot van Stef Kamp tot corner werd verwerkt. Uit deze corner kwam de bal onverwacht voor de voeten van Sjoerd Houdkamp, die hier niet op had gerekend en via zijn voet ging de bal net naast het doel. Bij de volgende aanval schoot Sjoerd Houdkamp van afstand naast. In de 73e minuut besliste Ben Vissers de wedstrijd definitief door de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten. De overwinning kwam in de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar en GJS deed mede door de resultaten op de andere velden goede zaken door wat meer afstand te nemen van de gevarenzone op de ranglijst. Komende zaterdag speelt GJS om 15.00 uur thuis tegen Achilles’29 uit Groesbeek. Deze club leek in het begin van het seizoen regelrecht op weg naar het kampioenschap, maar is na het behalen van de eerste periode wat teruggezakt. Als GJS het goede spel van de laatste tijd weet vol te houden, moet ook een goed resultaat tegen Achilles’29 mogelijk zijn.