5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC – GJS  4-0
In een vooral van GJS zijde zeer matige wedstrijd hield de thuisclub verdiend de drie punten in huis, al was het misschien enigszins geflatteerd.
Het begin was gelijk al voor de thuisclub, maar het eerste gevaarlijke moment kwam van de zijde van GJS na 12 minuten. Ben Vissers zag de keeper van de thuisclub ver voor zijn doel staan en probeerde van grote afstand hem te verschalken, maar net voor de doellijn kon keeper Luuk van Beerendonk de bal nog vangen. Na 28 minuten was de thuisclub voor het eerst gevaarlijk, toen enkele spelers van GJS de bal misten en Finn Wachtels van den Berg alleen op het doel kon afgaan, maar zijn schot ging naast. Na ruim een half uur eindelijk een goed lopende aanval van GJS, maar helaas kreeg Björn Barten de bal net niet langs de keeper. Hierna was het woord weer aan de thuisclub. In de 38e minuut een gevaarlijke vrije trap van de thuisclub, maar Raymon den Haan kon de bal net weg tikken waarna de verdediging verder opruimde. Een minuut later een gevaarlijke lage voorzet bij de eerste paal, die opnieuw door Raymon den Haan werd weggetikt. Weer een minuut later een hard schot van Finn Wachtels van den Berg dat Raymon den Haan corner tikte. Uit de daaropvolgende corner werd de bal in handen van Raymon gekopt. Even later opnieuw een corner waaruit op doel werd gekopt. Julien Dorrepaal redde op de doellijn en uit de rebound werd hard in de bovenhoek geschoten. Raymond den Haan tikte de bal echter prachtig uit de bovenhoek. Ruststand dus 0-0.
Na de rust werd het spel van GJS er niet beter op. In de 58e minuut nog een afstandsschot van Guus Houdkamp, maar de bal verdween naast het doel. In de 63e minuut kwam de thuisclub dan toch op voorsprong. Een vrije trap werd op links diep gespeeld, vervolgens werd de bal laag voor het doel geplaatst waar Serhan Eyupoglu klaar stond om deze binnen te schieten (1-0). Twee minuten later strafte Stijn van der Put een fout in de achterhoede van GJS af, 2-0 dus. Weer twee minuten later werd de bal door een verdediger van de lijn gehaald. De wedstrijd was gespeeld, maar de thuisclub wilde nog meer. In de 79e minuut kopte Isahak Farah de 3-0 binnen en in de 89e minuut werd het zelfs nog 4-0 toen Finn Wachtels van den Berg een snelle aanval keurig afrondde. In de volgende minuut werd de bal nog een keer op de paal gekopt. Even later floot scheidsrechter Bayram Cakir, die het niet moeilijk had in deze sportieve wedstrijd, voor het einde.
Dit was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Dinsdag 12 december speelt GJS voor de beker uit bij Achilles Veen. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 20 januari 2024 uit tegen koploper Theole.