Cranenburgsestraat 33 A
6561AM
GROESBEEK
tel. 024-3977811

De verre uitwedstrijd op zaterdagavond tegen de gedoodverfde kampioen Achilles’29 uit Groesbeek leverde een nederlaag op voor GJS.

Vanaf het begin van de wedstrijd had de thuisclub het initiatief, naar het duurde nog tot de twaalfde minuut voordat het eerste gevaar voor het doel van Raymon den Haan ontstond. De bal werd uit een gevaarlijk voor het doel geplaatste corner uiteindelijk net naast het doel geplaatst. Een paar minuten later tikte Raymon den Haan een goed genomen vrije trap van net buiten het strafschopgebied prachtig uit de kruising. In de 21e minuut was het dan toch raak toen Brent van Loon een goede aanval met een onhoudbaar schot afrondde (1-0). Direct vanaf de aftrap leek Björn Barten gelijk te gaan maken toen hij alleen op keeper Yorit Kanters afging, maar helaas kreeg hij op het laatste moment de bal niet goed onder controle en kwam deze in handen van de keeper. In de 23e minuut ontstond er uit een volkomen onterecht gegeven corner weer gevaar voor het doel van Raymon den Haan, maar de bal ging naast. In de 38e minuut werd er een overtreding gemaakt op Sereno Latuhihin, maar de warrig leidende en soms wat eenzijdig fluitende scheidsrechter Schuurmans liet doorspelen. Vervolgens kwam Julian Calor met de bal aan zijn voet in het strafschopgebied bij GJS waar Sjors Hendriks hem licht met de hand aanraakte. Vervolgens ging hij kermend ter aarde en legde de scheidsrechter de bal op de stip Julian Calor benutte de strafschop onberispelijk, 2-0 dus en met deze stand brak ook de rust aan.
Na de rust veranderde er weinig. De thuisclub bleef goed voetballen en GJS geloofde er niet echt meer in. De verdediging van GJS hield nog lang stand mede door goede reddingen van Raymon den Haan en één keer met behulp van een verdediger op de doellijn. In de 75e minuut werd het dan toch 3-0 toen scheidsrechter Schuurmans het vlagsignaal wegens buitenspel negeerde en Massimo Fonseca Hoogerwerf de bal achter Raymon den Haan schoot. In de extra tijd schoot eerst Guus Houdkamp nog een keer over het doel waarna aan de andere kant Kevin Schmidt met een schot de eindstand op 4-0 bracht.
Komende zaterdag speelt GJS om 15.00 uur uit tegen Sleeuwijk.