Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

In een aantrekkelijke wedstrijd herstelde GJS zich van de nederlaag van vorige week tegen
Roda Boys/Bommelerwaard en behaalde een mooie 2-1 overwinning op het sterke Nivo Sparta uit Zaltbommel.
Beide teams probeerden verzorgd voetbal op de mat te leggen, waarbij de gasten lieten zien dat ze een sterk team hebben dat elkaar makkelijk vindt. Soms zakten ze ver terug en dan ineens werd er volop druk vooruit gezet en had GJS het soms moeilijk met uitverdedigen. Nivo Sparta was wat beter aan de bal dan GJS, maar ook GJS liet van tijd tot tijd goed voetbal zien. Beide teams kregen ook kansen (de thuisclub net iets meer dan de gasten), maar zowel keeper Koen van Harmelen van Nivo Sparta als Raymon den Haan van GJS speelde een ijzersterke wedstrijd. Al in de eerste minuut was GJS als eerste gevaarlijk, maar Sjors Hendriks strandde op de keeper. Een minuut later moest Raymon den Haan uitlopend redden. In de zevende minuut mocht Nivo Sparta een vrije trap nemen die vervolgens door Mohammed Nikbakht werd ingekopt, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Dave Steenis uit Geldermalsen keurde de treffer wegens duwen af. Beide teams kregen hierna kansen. Zo werd een afstandsschot van Quincy Bartens door Koen van Harmelen tot corner getikt, probeerde Frenkie Schaap een bal over de uitlopende Raymon de Haan te lobben, maar deze tikte de bal tot corner en weer even later werd de bal door Ilias Zaimi op de lat gekopt. Aan de andere kant werd tot tweemaal toe een bal ingeschoten maar beide keren redde Koen van Harmelen en even later werd een verre ingooi van Niels Hofman doorgekopt waarna de kopbal Rob van den Boom opnieuw een prooi was voor de keeper. In de 26e minuut kwamen de gasten aan de leiding toen Iain Brands de bal na traag ingrijpen van de GJS-verdediging hard en hoog binnen schoot (0-1). Het spel golfde op en neer. In de 29e minuut moest Raymon den Haan tot tweemaal toe redding brengen en direct daarna werd Björn Barten door Quincy Bartens de diepte ingestuurd en werd hij in het strafschopgebied door de uitlopende keeper Koen van Harmelen onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd feilloos door Quincy Bartens benut (1-1). Even later leek Youri Bos op weg naar de 2-1 toen hij vrij op de keeper afging maar opnieuw was de keeper de baas. Rust dus 1-1.
Na de rust veranderde er niet veel. De eerste mogelijkheid was nu echter voor de gasten. Ilias Zahmi mocht van een meter of 20 een vrije trap nemen die hij hard en laag in de hoek schoot, maar Raymon den Haan tikte de bal uit het doel. Direct daarna een goede aanval van GJS, die werd afgesloten door een schot van Youri Bos in handen van de keeper. In de 64e minuut kwam de thuisclub aan de leiding. Een goede voorzet van Quincy Bartens werd door Sjors Hendriks prachtig binnengekopt (2-1). Het spel bleef op en neer gaan. Eerst schoot Rob van den Boom net over de lat, vervolgens schoot Frenkie Schaap aan de andere kant naast en even later een goede actie van Sjoerd Houdkamp die de bal voortrok op Youri Bos die over schoot. In het laatste kwartier kregen beide teams nog mogelijkheden en vlak voor tijd kreeg Nivo Sparta nog een ultieme kans op de gelijkmaker, maar de bal werd over het doel geschoten. Zo behaalde GJS drie belangrijke punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen GRC’14 op het programma. Met deze drie punten op zak zien we deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet!