Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Een zeer goed spelend GJS behaalde een verdiende overwinning op het sterke Achilles’29 uit Groesbeek en staat nu op de vijfde plaats, twee punten achter Achlles’29.
Het begin van de wedstrijd was nog voor de gasten uit Groesbeek en in de negende minuut werd de snelle Kevin Schmidt de diepte in gestuurd, maar vrij voor Raymon den Haan tikte hij de bal naast. Een paar minuten later een snelle aanval van GJS en Sjors Hendriks schoot de bal in de verre hoek waar keeper Yorrit Kanters de bal net wegtikte voor de aanstormende Quincy Bartens. In de 23e minuut was het na een goede aanval wel raak en schoot Sjors Hendriks de bal via een been van de tegenstander in de uiterste hoek (1-0).GJS bleef de betere ploeg en na een corner van Quincy Bartens kopte Remco de Bruijn de bal goed in, maar deze werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Toch verdubbelde de thuisclub voor de rust de stand nog. Na een prachtige aanval over diverse schijven zette Sjors Hendriks de bal goed voor het doel. In eerste instantie keerde keeper Yorrit Kanters het schot van Quincy Bartens, maar Rob van den Boom schoot vervolgens de terugspringende bal onhoudbaar in het doel, 2-0. Scheidsrechter Bart van Heeswijk uit Elshout liet nog wel aftrappen, maar blies daarna voor de rust.
Direct na rust mocht GJS een corner nemen. Quincy Bartens plaatste de bal goed voor het doel en via een kopbal kwam de bal op de hand van een verdediger. De bal ging op de stip en keeper Yorrit Kanters stopte de door Quincy Bartens genomen strafschop, maar uit de rebound schoot Quincy alsnog de 3-0 in de touwen. GJS bleef de betere ploeg en kreeg ook diverse kansen om de score verder op te voeren, maar behoudens een wegens hands afgekeurd doelpunt van Julien Dorrepaal kwam GJS niet. Een verdediger van de gasten probeerde de bal na een voorzet van Sjoerd Houdkamp weg te schieten, maar de bal kwam tegen het hoofd van Julien Dorrepaal (en volgens de scheidsrechter ook tegen zijn hand), waardoor er een streep ging door de 4-0. Daarvoor kroop GJS nog door het oog van de naald toen de bal, na een goede aanval door het midden, hard via de onderkant van de lat uit het doel ging.
Door deze overwinning verstevigde GJS zijn plek in het linker rijtje en staat na twee wedstrijden zelfs aan kop in de derde periode. Volgende week is een inhaalzaterdag en heeft GJS rust. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk op het programma.