Karbogerd 1
4283GV
GIESSEN
tel. 0183-442027

Evenals vorige week thuis tegen Nivo Sparta was het opnieuw een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd. GJS was qua voetbal de betere ploeg, maar GRC’14 was met haar gevaarlijke voorhoede minstens zo gevaarlijk voor het doel.
De thuisclub begon sterk en drukte GJS terug op eigen helft. Er ontstonden enkele gevaarlijke momenten voor het doel van GJS en een afstandsschot van Stan van Tilborg in de zevende minuut werd klemvast door Raymon de Haan gepakt. Hierna nam GJS het initiatief wat over en was ook een paar keer dreigend voor het doel van keeper Jurian Dieterman. In de 17e minuut kwam er een dieptepass op Ousmane Traore en ging op keeper Raymon den Haan af, maar deze redde uitlopend. In de 28e minuut rondde Youri Bos een goede aanval van GJS af met een schitterend schot in de kruising. Drie minuten later was het alweer gelijk toen Stan van Tilborg een vanaf de rechterkant laag voor het doel geplaatste vrije schop afrondde, 1-1. Met deze stand brak de rust aan.
Na de rust ging de thuisclub furieus van start en kwam in de 49e minuut op voorsprong toen Ousmane Traore een goede aanval over rechts beheerst afrondde. De thuisclub probeerde door te drukken en enkele scherpe voorzetten gingen net voor het doel langs zonder dat iemand zijn voet er tegenaan kon krijgen. In de 55e minuut leek GJS gelijk te gaan maken, maar het schot van Youri Bos spatte uiteen op de lat. Toch kwam GJS op gelijke hoogte en wel in de 67e minuut toen een soepel lopende aanval over diverse schijven uiteindelijk voor het doel kwam en Rob van den Boom keurig afrondde (2-2). Drie minuten later kwam GJS weer op voorsprong toen een verre ingooi van Sjoerd Houdkamp werd doorgekopt en bij de tweede paal kwam waar Bjֲörn Barten met een omhaal scoorde (2-3). De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker, maar ook GJS loerde op een kansje en bleef goed voetballen. In de 90e minuut een overtreding in het strafschopgebied van GJS en de bal ging op de stip. Aanvoerder Wesley van den Over ging achter de bal staan en schoot deze tegen de paal. Kort hierna een diepe bal op Björn Barten die alleen op keeper Jurian Dieterman kon afgaan en keurig afrondde met een schot in de verre hoek (2-4). In plaats van 3-3 werd het dus 2-4 in de extra tijd en had GJS na vele jaren weer eens gewonnen bij GRC’14. Een minuut na dit doelpunt floot scheidsrechter Mats Blaak (sinds kort verhuisd van Barendrecht naar Gorinchem en tot nu toe fluitend in West) voor het einde. Door deze overwinning en de overige resultaten in de afdeling staat GJS nu samen met Achilles’29 aan kop met negen punten uit vier wedstrijden.
Volgende week speelt GJS voor de beker om 14.30 uur thuis tegen SVS’65 en de week erna voor de competitie om 15.00 uur thuis tegen Houten.