Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

GJS speelde zaterdag teleurstellend gelijk tegen hekkensluiter sv Parkhout. Mede door de resultaten van de andere wedstrijden handhaafde GJS zich toch in het linkerrijtje op een vijfde plaats.

De thuisclub ging goed van start en binnen enkele minuten mocht het drie corners nemen, die wel gevaar stichtten, maar geen goals opleverden. In de vierde minuut mochten ook de gasten een corner nemen, die over het doel werd gekopt. In de tiende minuut kwam de thuisclub toch op een 1-0 voorsprong. Een corner van Quincy Bartens kwam goed voor het doel. Na een paar kopballen en schoten die geblokt werden kwam de bal op het hoofd van Sjors Hendriks die de bal binnen kopte. GJS bleef de aanvallende ploeg, maar de gasten waren met snelle uitvallen toch gevaarlijk. Deze uitvallen leverden in een tijdsbestek van drie minuten twee treffers op. In de 25e minuut leek een afstandsschot van Rody de Vreden een prooi te worden van Raymon den Haan, maar via zijn hand verdween de bal toch in het doel, 1-1. Drie minuten later werd een misverstand tussen Raymon den Haan en een verdediger afgestraft door Timo Meerding, waardoor de gasten op een 1-2 voorsprong kwamen. In de 40e minuut werd Jaey Dalhuisen met een dieptepass weggestuurd, maar vrij voor Raymon den Haan, die uitlopend zijn doel verkleinde, tikte hij de bal naast. Vervolgens ging GJS op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks drie mogelijkheden (schot van Sjoerd Houdkamp werd gestopt door de keeper en twee schoten van Quincy Bartens gingen respectievelijk over het doel of werden geblokt). Stand bij de rust dus 1-2.
Na de rust ging GJS door met aanvallen. Een vrije trap van Quincy Bartens werd gestopt door keeper Mitchell van Oort en kort daarna schoot Quincy na een goede pass van Rob van den Boom over het doel. Toch kwam GJS na een uur spelen verdiend op gelijke hoogte toen Quincy Bartens onderuit werd gehaald in het strafschopgebied en een penalty mocht nemen die hij beheerst benutte, 2-2. In de 81e minuut twijfelde keeper Van Oort met het wegwerken van de bal. Quincy Bartens stoorde waarde bal bij Rob van den Boom kwam die de bal terug speelde naar Quincy Bartens, die helaas te gehaast de bal over het doel schoot. Ook de gasten werden in de 90e minuut nog een keer gevaarlijk bij een uitval, maar Raymon den Haan stopte het schot van Sem van Zwieten, In de extra tijd stompte keeper Van Oort een vrije trap van Quincy Bartens uit zijn doel en even later floot scheidsrechter Rini Laros voor een overtreding van GJS, maar hij had te laat door dat een speler van de gasten een vrije doorloop leek te krijgen. Kort daarna nog een goede aanval van GJS, waarbij de bal bij Sjors Hendriks kwam, die uit de draai hard op doel schoot. Vele toeschouwers telden het schot al, maar de bal verdween net naast het doel. Direct hierna blies scheidsrechter Laros voor het einde van de wedstrijd.
Komende zaterdag om half drie staat de stadsderby SVW – GJS op het programma.