4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

SVW – GJS  1-1
In een meer spannende dan goede wedstrijd hielden de beide Gorcumse clubs elkaar in evenwicht en hiermee mocht GJS misschien wel het meest tevreden zijn.
In verband met de gebeurtenissen in de eerste wedstrijd op sportpark Dalem had GJS in overleg met SVW aan de KNVB gevraagd om neutrale assistent-scheidsrechters en gelukkig was dit verzoek gehonoreerd. Scheidsrechter Islam Elsayyad uit Asten werd bijgestaan door de heren Lendering uit Doetinchem en Van Asseldonk uit Uden. De thuisclub ging fel van start en reeds in de tweede minuut moest Raymon den Haan een schot loslaten, maar kon op tijd alsnog op de bal duiken. Even later was de thuisclub opnieuw gevaarlijk, maar Raymon den Haan voorkwam een treffer. Direct daarna kreeg GJS een enorme kans toen Stef Kamp er op links vandoor ging, de bal keurig voor het doel plaatste waar Björn Barten van dichtbij de bal kon intikken, maar helaas schoor hij de bal keihard over het doel. De thuisclub legde in de eerste helft duidelijk het beste voetbal op de mat en kreeg ook grote kansen. Zo schoot Abdurahman Ahmed Kelifa vrij voor het doel hard naast en ging een schot van Daniel Alexander Walu via de onderkant van de lat uit het doel. Vlak voor rust schoot Mounir el Ouazzi voor open doel over de lat. Direct daarna kreeg Sjors Hendriks aan de andere kant onverwacht nog een kans door een foutje van de keeper, maar het schot van Sjors kon hij nog corner tikken. Uit deze corner Kopte Rob van den Boom de bal over het doel. Ruststand dus 0-0.
Na de rust had GJS de zaken beter voor elkaar en ging de wedstrijd meer gelijk op. Toch was de eerste aanval weer voor SVW, maar Raymon hield zijn doel schoon ten koste van een corner. Even later kon hij uitlopend zijn doel verkleinen, waarna de verdediging de bal verder opruimde. In de 67e minuut tikte Julien Dorrepaal een cornerbal op Stef Kamp, die de bal vervolgens goed voor het doel plaatste waar Remco de Bruijn de bal net over het doel kopte. In de 81e minuut tikte keeper Remco van Liere een vrije trap van Quincy Bartens tot corner. De doelpunten waren dus duur deze middag en de gedachte was dat degene die zou scoren ook de drie punten binnen zou hebben. In de 83e minuut was het zover toen een diepe bal op links Daniel Alexander Walu bereikte die er vandoor ging en schuin voor het doel hard via de onderkant van de lat raak schoot, 1-0 dus. De vreugde bij de thuisclub was nog niet verstomd toen Niels Hofman drie minuten later vanaf de rand van het strafschopgebied mocht aanleggen voor een vrije trap. De bal verdween hard en laag door de muur in de uiterste hoek, 1-1.
Hierna gebeurde er niet veel meer en kon scheidsrechter Islam Elsayyad uit Asten voor het einde blazen. Hij floot een goede wedstrijd al had hij in deze sportieve wedstrijd best wat minder royaal met zijn kaarten mogen zijn. Hij trok voor de thuisclub vijf kaarten (inclusief een kaart voor de elftalleider) en drie kaarten voor GJS.
Volgende week wordt er traditioneel door de KNVB Zuid 1 geen programma vastgesteld in verband met carnaval De eerstvolgende wedstrijd voor GJS is op zaterdag 17 februari uit naar koploper Theole.