5308JH
AALST GLD
tel. 0418-671261

Roda Boys/Bommelerwaard – GJS 3-1
In een sportieve wedstrijd onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Stan Verhaag uit Venray, behaalde de thuisclub een verdiende overwinning op GJS.
De thuisclub ging furieus van start met direct voetbal en al in de vierde minuut rondde Joost Rensing een goede aanval keurig af. De thuisclub bleef de aanval zoeken, maar keeper Raymon de Haan stond een aantal keren zijn mannetje. In de 14e minuut een eerste gevaarlijk moment voor het doelt van de thuisclub toen Rob van den Boom een knappe actie met een goed schot afrondde, maar keeper Jari van den Berg tikte de bal uit het doel. Vervolgens was weer het woord aan de thuisclub met een tweetal gevaarlijke schoten. Eerst schoot Nils Loef hard tegen de onderkant van de lat en even later verdween een afstandsschot van Toby Tan via de lat pover het doel. Toch zou de thuisclub de stand voor rust nog verhogen. Eerst knalde Ansu Camara in de 37e minuut de 2-0 binnen en een minuut later zorgde Jelle Scholts voor de 3-0. In de 41e minuut pakte Raymon den Haan nog een vrije trap en vlak voor rust ging Guus Houdkamp er op rechts van door en kwam dreigend het strafschopgebied binnen. Hoewel hij zelf in goede positie stond om te schieten, gaf hij de bal toch voor het doel waar nog twee spelers van GJS stonden, maar helaas was de bal net te scherp. Ruststand dus 3-0.
Na de pauze kwamen Sereno Latuhihin en Niels Hofman in het veld voor Quincy Bartens en Sjors Hendriks. GJS probeerde de stand een dragelijker aanzien te geven en zocht nadrukkelijk de aanval. In de 53e minuut rondde Rob van den Boom een goede actie van Youri Bos af, 3-1. Na ruim een uur kwamen Stef Kamp en Ruud Bos in het veld voor Ben Vissers en Youri Bos. Bij zijn eerste balcontact leek Ruud Bos gelijk succesvol toen hij de 3-2 leek te maken, maar dit doelpunt werd op advies van de assistent-scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd. GJS probeerde het hierna nog wel, maar het geloof in een goed resultaat ebde wat weg. De thuisclub kreeg bij uitvallen nog een paar opgelegde kansen, maar zelfs voor open doel werd gemist. In het laatste kwartier kwam Sjoerd Houdkamp nog in net veld voor Julien Dorrepaal.
Volgende week speelt GJS thuis tegen het uit de eerste klas gedegradeerde Nivo Sparta. De krachtsverschillen in de tweede klasse G zijn klein. Na twee wedstrijden is er namelijk geen enkel team dat de volle buit heeft binnen behaald. Er zijn vier clubs met vier punten (waaronder Nivo Sparta), vijf clubs met drie punten (waaronder GJS), één club met twee punten en vier clubs met één punt.