4254XC
SLEEUWIJK
tel. 0183-301924

Sleeuwijk – GJS 0-2
In Sleeuwijk herstelde GJS zich van de twee achtereenvolgende nederlagen tegen Houten (thuis) en vorige week tegen koploper Achilles’29 (uit). Nu werd verdiend met 0-2 gewonnen.
Er stonden twee ploegen in het veld die beide met een aantal invallers moesten aantreden. GJS nam direct het initiatief en drukte de thuisclub terug op eigen helft. In de 8e minuut resulteerde dit in een mooie draaibal van net buiten het strafschopgebied van Quincy Bartens op de lat. In de 14e minuut kwam GJS op voorsprong. Ben Vissers nam een corner kort, tikte de bal op Quincy Bartens die deze voor het doel slingerde waar Sjors Hendriks keurig binnen kopte (0-1). Vijf minuten later tikte derde keeper Patrick de Coninck een afstandsschot van Quincy Bartens prachtig uit de kruising. Weer even later zette Quincy Bartens de bal uit een korte corner met Ben Vissers opnieuw voor het doel, maar de kopbal van Remco de Bruijn werd van de doellijn gehaald door een verdediger en de rebound werd opnieuw van de doellijn gehaald. Toch werd het in de 25e minuut 0-2 toen Quincy zich na een voorzet van Guus Houdkamp keurig vrijspeelde en hard in de verre hoek schoot. GJS verzuimde verder afstand te nemen in de eerste helft. Zo schoot Björn Barten net naast en redde keeper Patrick de Coninck heel knap op een schot van Joep Ockhuizen. Vlak voor rust kreeg ook Sleeuwijk nog een mogelijkheid, maar Rick Rijkers reageerde net te laat op een voorzet, zodat Raymon den Haan de bal duikend net voor zijn voet kon pakken. Ruststand derhalve 0-2.
Na de rust probeerde de thuisclub wat compacter te spelen en GJS zakte heel ver weg. De kwaliteit was ver te zoeken na de rust. Toch kreeg GJS nog een paar mogelijkheden. Zo schoot Ben Vissers in de 69e minuut op de paal en kon keeper Patrick de Coninck net op tijd een gevaarlijke voorzet van Guus Houdkamp weg tikken. Ook de thuisclub kreeg nog een tweetal mogelijkheden. Zo schoot Mahamed Akram in de 74e minuut ver naast, terwijl Raymon den Haan op de grond lag en in de extra tijd tikte Frank ter Schiphorst de bal vanaf een kleine tien meter net naast het doel.
Kort daarna floot scheidsrechter Kevin Konings uit Kerkdriel, die het niet moeilijk had in deze sportieve wedstrijd, voor het einde.
Komende zaterdag staat voor GJS de thuiswedstrijd tegen Tricht op het programma, aanvang 15.00 uur.