4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

GJS – Arnemuiden 2-3 (na verlenging)
Op een zonovergoten sportpark Dalem is GJS er helaas niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse winnend af te sluiten. Grote delen van de wedstrijd was GJS de betere ploeg en in de reguliere speeltijd kreeg het ook enkele grote kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar deze werden niet benut. Toch kan GJS terug zien op een mooi seizoen en wie weet lukt het komend seizoen wel om een stapje omhoog te gaan.
Het eerste kwartier was voor de gasten uit Arnemuiden en GJS werd in de verdediging gedrukt. Raymon den Haan moest een paar keer handelend optreden. Na zes minuten gilde heel Arnemuiden om een strafschop toen een speler onderuit ging in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Van de Luitgaarden, die er boven op stond, wuifde de protesten weg. Ook GJS kreeg nog een mogelijkheid, maar het schot uit de draai van Rob van den Boom was een prooi voor keeper Nathanael Harthoorn. In de 17e minuut kwamen de gasten op voorsprong toen de bal na een goede aanval bij Jordy van Koeveringe kwam die keurig afrondde (0-1). Hierna nam GJS het spel over en na enkele onbenutte mogelijkheden kwam de verdiende gelijkmaker er na een half uur spelen. Een prachtige aanval opgezet door Sereno Latuhihin eindige bij dezelfde speler die keurig afrondde (1-1). Hoewel beide ploegen nog wat mogelijkheden kregen, veranderde de stand tot de rust niet meer.
Na de rust zette GJS gelijk druk om op voorsprong te komen. Er kwamen ook kansen, maar deze leverden niets op. Ook de gasten bleven met enkele uitvallen gevaarlijk, maar de verdediging van GJS met keeper Raymon den Haan hield stand. Na ruim een uur spelen kwam de thuisclub verdiend op voorsprong. Op ongeveer 20 meter van het doel mocht GJS een vrije trap nemen. Niels Hofman ging achter de bal staan en joeg deze met een streep via de onderkant van de lat in het doel, 2-1. Vervolgens kreeg GJS een aantal kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo nam de vrijstaande Rob van den Boom na een goede aanval de bal ineens op zijn slof, maar helaas hoog over het doel.
Een afstandsschot van Youri Bos werd een prooi voor de keeper. Ook de gasten kregen kansen, maar Raymon den Haan redde uitlopend en even later vloog een afstandsschot van Jordy van Koeveringe naast het doel. Vlak voor tijd werd het dan toch nog 2-2. Raymon den Haan redde eerst tweemaal, maar de derde keer was hij kansloos op het schot van Jordy van der Klooster. Direct hierna kreeg GJS nog een enorme kans op de winnende treffer. Stef Kamp creëerde voor zichzelf een goede kans, maar aarzelde te lang met schieten waardoor de keeper kon redden. Misschien had hij op laatste moment de bal nog aan een vrijstaande medespeler kunnen geven. Daarna werd er nog hands gemaakt in het strafschopgebied, maar opnieuw legde scheidsrechter Van der Luitgaarden de bal niet op de stip. Er wachtte dus een verlening in het warme weer.
Beide teams waren best vermoeid, maar de eerste kansen waren toch weer voor GJS. Een goed schot van Quincy Bartens werd prachtig uit de kruising getikt door keeper Nathanael Harthoorn en even later was het schot van Rob van den Boom te zacht. In het tweede deel van de velenging kregen de gasten een aantal hoekschoppen achter elkaar te nemen, maar Raymon den Haan heerste in de lucht. Een schot van de solerende Arjan Maas eindigde ook in zijn handen. Vlak voor het einde van de verlenging juichte alles wat GJS was voor een doelpunt van Stef Kamp. Rob van den Boom schoot na een solo op doel, keeper Harthoorn liet de bal los en Stef Kamp pikte de bal op, gleed uit, viel met zijn hand op de bal en scoorde daarna, maar het doelpunt werd wegens hands afgekeurd. Volgens enkele kijkers langs de lijn viel Stef Kamp echter na een overtreding van de keeper. Scheidsrechter Van de Luitgaarden verklaarde na afloop dat hij de overtreding niet had geconstateerd, maar de handsbal wel. Direct hierna trok Arnemuiden ten aanval, waarbij de bal belandde bij Jordy van der Klooster die deze in de verre hoek achter Raymon den Haan schoot, 2-3 dus. De vele meegereisde supporters konden hierna samen met de spelers feestvieren. De spelers van GJS dropen zwaar teleurgesteld van het veld. Scheidsrechter Michel van de Luitgaarden had het samen met zijn assistenten Pepijn Meuldijk en Wessel Roest niet moeilijk in deze uitermate sportieve wedstrijd