4255GR
NIEUWENDIJK NB
tel. 0183-403425

GJS – Altena 0-6
Ondanks de afwezigheid van Björn Barten, Ruud Bos en Sjors Hendriks behaalde een overtuigend GJS een zeer ruime overwinning op hekkensluiter Altena. De vooral in de eerste helft sterk spelende Youri Bos zorgde voor een hattrick.
De thuisclub ging sterk van start en Hans den Haan kreeg in de tweede minuut een enorme kans, maar naamgenoot Raymon den Haan redde uitstekend met zijn voet. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak toen Youri Bos een dieptepass oppikte en beheerst scoorde. De assistent scheidsrechter vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Bayram Cakir wees resoluut naar de middenstip. Er stond inderdaad een speler van GJS buitenspel, maar Youri Bos zeker niet (0-1 dus). Vier minuten later was het opnieuw raak toen Youri Bos de bal aannam, zijn tegenstander uitkapte en beheerst de 0-2 binnen schoot. Enkele minuten later leek Youri Bos op weg naar een hattrick, maar zijn schot ging via de vingertoppen van keeper Bas Visser voor het doel langs. In de 26e minuut werd het dan toch 0-3 toen Rob van den Boom achter een hoge diepe bal aan ging en aanvoerder Brian de Graaf zich verkeek op de door de wind draaiende bal, waarna Rob van den Boom hard en hoog binnen schoot. Eigenlijk was de wedstrijd hiermee al beslist. GJS bleef de aanval zoeken en een schot van Quincy Bartens werd tot corner verwerkt. Even later schoot Youri Bos van afstand de 0-4 binnen en had dus zijn hattrick te pakken. Vier minuten later, in de 38e minuut, schoot Joep Ockhuizen de 0-5 binnen. Met deze stand brak de rust aan.
Na de rust bleef GJS de betere ploeg, al werd er volop gewisseld. In de rust werden Guus Houdkamp en Sereno Latuhihin gewisseld voor Julian Dorrepaal en Jan Paul Nieuwersteeg. Er kwamen ook volop kansen. Zo nam Niels Hofman de bal uit een corner van Ben Vissers ineens op zijn slof, maar keeper Bas Visser samen met een verdediger redden op de lijn. Kort hierna een diepe bal van Jan Paul Nieuwersteeg op Rob van den Boom, maar zijn schot tikte keeper Bas Visser uit de hoek. Even later een mooie voorzet van Quincy Bartens op het hoofd van Youri Bos, maar zijn kopbal tikte Bas Visser schitterend uit de kruising tot corner. Toch kwam er nog een doelpunt van GJS. Na een knappe aanval schoof Quincy Bartens de bal goed voor het doel waar Rob van den Boom klaar stond om de 0-6 binnen te schieten. Er kwamen nog meer kansen om de score uit te breiden. Zo ging een afstandsschot van Jan Paul Nieuwersteeg net over de lat en kreeg Rob van den Boom een enorme kans om ook een hattrick te scoren, maar hij schoot vrij voor de keeper naast het doel. Ook Quincy Bartens schoot nog een keer net over het doel. De stand veranderde echter niet meer. Ook de thuisclub kreeg in de loop van de tweede helft wat kleine mogelijkheden, maar er werd niet gescoord. GJS gebruikte alle wisselmogelijkheden in de tweede helft. Zo kregen de volgende spelers de mogelijkheid om minuten te maken: Jesse Meppelink, Tom Wigchert en Justus Nieuwersteeg kwamen in het veld voor Remco de Bruijn, Youri Bos en Sjoerd Houdkamp. Scheidsrechter Cakir, die het niet moeilijk had in deze sportieve wedstrijd en de kaarten op zak kon houden, blies een paar seconden voordat de klok op 90 sprong af. Het had ook geen zin om tijd bij te trekken in deze wedstrijd.
Komende zaterdag ontvangt GJS één van de concurrenten voor de tweede plaats op de ranglijst, namelijk EBOH uit Dordrecht. De wedstrijd begint om 15.00 uur