Sportcomplex Schenkeldk 6
3328LE
DORDRECHT
tel. 078-6511691

Dit was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een oppermachtig GJS dat het overwicht in slechts één doelpunt wist uit te drukken en na de rust een strijdvaardiger EBOH dat GJS terug drong en de winst pakte.
Een goed voetballend GJS nam vanaf het begin het heft in handen en in de zesde minuut kreeg Björn Barten een mogelijkheid na een slechte pass in de achterhoede van de thuisclub. Hij kon echter net niet goed bij de bal, die hij langs keeper Jan-Arie Kouwenhoven speelde, waarna hij de bal vanaf de achterlijn nop voor het doel probeerde te plaatsen, maar dat leverde niets op. GJS bleef goed voetballen, maar echte kansen kwamen er niet tot de 24e minuut. Björn Barten liet een hard schot los, dat keeper Jan-Arie Kouwenhoven met moeite kon tegenhouden waarna Quincy Bartens uit de rebound scoorde. GJS probeerde door te drukken, maar wist de kleine mogelijkheden niet te benutten. In de 34e minuut leek Rob van den Boom een voorzet van Björn Barten binnen te koppen, maar via de keeper en de paal ging de bal corner. Zes minuten later kwam de bal uit een vrije trap plots voor de voeten van Guus Houdkamp, maar zijn schot ging net naast het doel. Vlak voor rust kreeg Ricardo van de Merwe van de thuisclub nog een goede schietkans, maar hij schoot hoog over het doel. Rust dus 0-1.
Na de rust kwam de thuisclub gemotiveerder en feller uit de kleedkamer. In sommige duels waren het de mannen tegen de jongens. Het jonge GJS liet zich aftroeven door het felle EBOH en in de 52e minuut werd het al gelijk toen de gevaarlijke spits Noël Goossens sterker was in het duel dan Remco de Bruijn en vervolgens beheerst keeper Raymon de Haan passeerde, 1-1. GJS probeerde de bakens te verzetten, maar de thuisclub bleef feller. Toch kwam er in de 58e minuut nog een kans voor GJS toen Ben Vissers een vrije trap goed voor het doel plaatste op het hoofd van Björn Barten, maar helaas raakte hij de bal verkeerd en deze ging over het doel. Drie minuten schoot Mitchell Rovers van de thuisclub vanaf de rand van het strafschopgebied hard net naast het doel. De thuisclub bleef op jacht naar een voorsprong en even later schoot Noël Goossens de bal hard en laag net voor het doel van GJS langs. In de 70e minuut kreeg Jeremy Boshart van scheidsrechter Niels Felix zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. De sfeer in en rond het veld werd er niet prettiger op. Het publiek, maar ook de bank van de thuisclub richtte zijn agressie op de scheidsrechter. Dit resulteerde ook in kaarten voor de bank. De trainer werd met tweemaal geel zelfs weggestuurd. GJS herstelde zich enigszins en kreeg ook nog wat kansjes. Zo schoot invaller Youri Bos de bal hard op doel, maar keeper Jan-Arie Kouwenhoven redde goed. Direct daarna draaide Noël Goossens om keeper Raymon de Haan heen, schoot op doel, maar op de doellijn redde een verdediger. GJS nam de aanval over en Joep Ockhuizen stiftte de bal over keeper Jan-Arie Kouwenhoven heen, maar deze kon er nog net een vinger tegenaan krijgen, waardoor de bal niet in het doel verdween. Direct daarna in de 81e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Vanuit een inworp werd er goed samengespeeld en kwam de bal voor de voeten van de volkomen vrijstaande Haris Brzac die deze hard in de bovenhoek joeg, 2-1. GJS probeerde nog op jacht te gaan naar de, zeker op grond van de eerste helft, verdiende gelijkmaker. Zo speelde Jan Paul Niewersteeg zich op links goed vrij, trok de bal vanaf de achterlijn hard en laag voor het doel, waar Björn Barten er met zijn voet net niet bij kon om raak te schieten. Uit een corner van Ben Vissers, diep in de extra tijd, kopte Sjors Hendriks net over het doel. Tot ongenoegen van het publiek van de thuisclub trok scheidsrechter Niels Felix, die het niet makkelijk had, er door het vele oponthoud veel tijd bij, maar de gelijkmaker kwam er niet. Komende zaterdag speelt GJS om 15.00 uur thuis tegen Heukelum.