3328LB
DORDRECHT
tel. 078-6181382

Wieldrecht – GJS  1-4

Een goed spelend GJS behaalde in Dordrecht een verdiende overwinning op Wieldrecht. Door dit resultaat en de resultaten op de andere velden staat GJS nu met nog één wedstrijd te spelen op de eerste plaats in de tweede periode.
GJS nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en al na vier minuten ontstonden een paar mogelijkheden om te scoren, maar uiteindelijk schoot Quincy Bartens in het zijnet. Enige tijd later ging een afstandsschot van dezelfde Quincy Bartens net over het doel. Na een half uur kreeg Björn Barten na doorkoppen van Ruud Bos een kansje, maar hij kreeg de bal, mede door het slechte veld, niet onder controle. Tegen het eind van de eerste helft, in de 38e minuut, haalde Jan Paul Nieuwersteeg net buiten het strafschopgebied hard uit en de bal verdween in de uiterste hoek, 0-1 dus. Drie minuten later een mooie voorzet van Quincy Bartens, maar Ruud Bos kopte net naast. De rust brak dus aan met de stand 0-1 en dat was een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.
Na de rust gebeurde waar menigeen al bang voor was als je de vele kansen niet benut, dat het doelpunt dan aan de andere kant valt. Wieldrecht kwam sterk uit de kleedkamer en binnen de minuut was de stand gelijk. Een snelle aanval over links, waar de overigens goed spelende Sjoerd Houdkamp zich op verkeek, leverde een kans op voor Mathew van der Linden die de bal hard en laag via de binnenkant van de bal in de verre hoek schoot. GJS was niet van slag en nam het initiatief weer over en in de 55e minuut schoot Sereno Latuhihin van afstand de bal hard en laag in de hoek (1-2). GJS ging door en drie minuten later krulde Quincy Bartens na een mooie aanval de bal in de verre hoek in de kruising (1-3). Direct daarna moest Raymon den Haan in actie komen om een treffer van de thuisclub te voorkomen. GJS bleef echter de overhand houden en in de 70e minuut een verre ingooi van Niels Hofman, die Ruud Bos goed doorkopte waardoor Björn Barten alleen op keeper Marnix van Vuuren kon afgaan, maar hij schot hard recht op de keeper waardoor het geen doelpunt werd. Ruim tien minuten later kreeg ook de thuisclub nog een mogelijkheid, maar het harde schot van Calvin Gomes Pereira werd prachtig over de lat getikt door Raymon den Haan. De volgende mogelijkheden waren weer voor GJS, maar het afstandsschot van Quincy Bartens ging net naast en het schot van Sjoerd Houdkamp ging hard voorlangs. Ook Ruud Bos schoot nog een keer net over de lat. Toch kwam de vierde treffer er voor de gasten. Een schot van invaller Tom Wigchert werd van richting veranderd en kwam tegen het lichaam aan van een andere invaller, Thomas Dirksen. en verdween zo in het doel, 1-4 dus. Scheidsrechter Stef Bogers uit Budel, die het niet moeilijk had in deze uitermate sportieve wedstrijd, liet nog aftrappen, maar blies daarna gelijk voor het einde van de wedstrijd.
Komende zaterdag speelt GJS thuis om 15.00 uur tegen Wilhelmina’26 en bij winst is GJS periodekampioen.