Reeweg 75 B
3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6810986 / 990 (wed.secr. sen./jeugd)

Vandaag mochten we aantreden tegen ASWH JO15-3, bijzonder feitje is dat de 15-3 hoger speelt dan de 15-2 in competitieverband! Voorafgaand aan de wedstrijd toch weer de nodige personele problemen, want moesten we het vandaag doen zonder Ivan ( toch weer teveel last van zijn lies ) en Hans. ( tijdens de training van donderdag zeer ongelukkig een bal op zijn oog gekregen )
Met een selectie van 12 man gingen we vandaag dus de strijd aan, met wel in het vooruitzicht een weekje vrijaf tijdens de herfstvakantie die op de eerste plaats verdiend is, maar ook zeker met het oog op de kleine pijntjes die nog steeds aanwezig zijn, geen overbodige luxe! We moesten aantreden op het achterste veld, dat in eerste instantie leek op een geprepareerd trainingsveld. ( achteraf viel de staat van het veld niet eens tegen...., maar de ambiance was ver te zoeken!! )

Om stipt 12.30 uur werd er gefloten door de dienstdoende scheidsrechter. ( een man die zijn taken zeer, misschien iets te serieus nam ) Al snel viel op dat wij met name fysiek de bovenliggende partij waren en begonnen we de wedstrijd aardig, na een minuut of 5 resulterend in de 0 - 1 en was het Daniel met een perfect genomen hoekschop die door Niels uitstekend werd binnengekopt. Toch was het snel na onze goal alweer 1 - 1 en liet ASWH zien dan wel fysiek wat minder te zijn dan wij, maar te beschikken over een aantal behendige voetballers aan de bal, zo wist de spits zich in een overvol strafschopgebied knap vrij te spelen en koeltjes af te werken. Hierna wisten wij echter al snel weer op voorsprong te komen en was het Caz met een goede steekbal op Lorik die vervolgens koeljes in de korte hoek binnenschoot, 1 - 2 na een kleine 10 minuten spelen. Waren we in de eerste 10 minuten nog vrij direct in ons spel, vanaf de 10e t/m de 30e minuut gingen we ineens breien en allemaal lopen op een stukje van 5 bij 5, best druk dus en een schouwspel dat niet echt aantrekkelijk was voor de aanwezige supporters! Er waren nog wel wat kansjes voor ons, maar het spel was GJS onwaardig. Vanaf minuut 30 t/m 35 kregen we ineens weer de geest en met direct spel vooruit scoorden we in 5 minuten tijd 3x, de 3 en 4 -1 waren identiek en kwamen beide op naam van Wail, eenmaal op aangeven van Caz en de andere op aangeven van Lorik, moet wel bij vermeld worden dat het niet tegenzat, want tot 2x toe stuitte Wail in eerste instantie op de keeper, maar kreeg hij de bal gelukkig mee in de kluts, waarna het een koud kunstje was om af te drukken. De 1 - 5 viel ook nog net voor rust en was het wederom Daniel met een uitstekend genomen corner die nu Lorik wist te vinden, waarna Lorik de bal met hoofd, borst, knie wist binnen te werken....... Ruststand 1 - 5.

Aangezien het nogal een eind was lopen naar de kleedkamer besloten we op het veld te blijven. Veel hoefde we niet te bespreken, want iedereen was het erover eens dat we met simpel en direct spel gemakkelijk zouden gaan winnen vandaag. Wel veranderde we van opstelling aangezien Niels al na 20 minuten was uitgevallen en om iedereen toch in zijn kracht te laten spelen veranderde we dus eea in de opstelling/formatie. In de tweede helft hebben we vervolgens nagenoeg geen kansen meer weggeven en voelde ASWH aan alles dat ze vandaag met lege handen zouden blijven staan. Wij wisten nog 3x het net te vinden en was het 3x Caz die af wist te drukken, de 6 - 1 na een solo en passeren van 3 man, de 7 - 1 na een prima combinatie met Teun en de 8 - 1 na ook een prima combinatie, nu met Lorik. Ook ASWH wist nog 1x te scoren met een afstandschot ( volgens mij als voorzet bedoeld ) die pardoes hoog bij de 2e paal binnen plofte. Als we iets accurater hadden geweest in de afronding dan hadden we met gemak de 10 gepasseerd, maar het resultaat mag er desondanks wezen. Ook de verdediging stond als een huis en het middenveld was ook weer goed voor de nodige meters en voetbalplezier, al met al dus gewoon een prima prestatie! Eindstand 2 - 8.

Conclusie: We speelden echt niet de hele wedstrijd top, maar is het wel een genot om te zien hoe er als TEAM wordt gespeeld en iedereen elkaar een bal gunt, zo zijn we gewoon een lastige ploeg om te verslaan!

Nu lekker een weekje vrijaf en hopen we dat dan iedereen weer volledig fit is om de strijd aan te gaan met GRC 14, onze eerstvolgende tegenstander op 30 oktober.

Man of the match: HET TEAM