Zwaluwen Jeugd Beker O15 1e ronde Groep 5 04

Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Inmiddels is het woensdag 15 september en schrijf ik het verslag van afgelopen zaterdag 11 september, waarin wij voor de beker moesten aantreden tegen LRC JO15-1! Na alles te hebben laten indalen zal ik een zo goed mogelijke versie van mijn wedstrijdbeleving uiteen zetten.

Nog zonder aanvoerder Sam en Ivan, maar met Tygo en Dean die aansloten vanuit de 14-2 ( goed gespeeld en waarvoor nogmaals dank mannen ) hadden we de beschikking over 14 man! Zoals wel vaker de afgelopen wedstrijden schoten we als een komeet uit de startblokken en speelden we LRC het eerste kwartier helemaal tureluurs, met uitstekende combinaties hielden we LRC op hun eigen speelveld onder druk en wisten we de nodige kansen te creeren, helaas voor ons waren we vandaag niet op ons scherpst en wisten we geen van deze kansen te benutten..... Eenmaal lukte het wel en zou dit toch wel bepalend blijken voor de rest van de wedstrijd, Wail wist de bal in het net te frommelen en ging samen met zijn teamgenoten al dansend naar de zijlijn om de goal te vieren, echter stond de grensrechter met zijn vlag in de lucht ( of dit terecht was kon ik vanuit mijn positie niet zien ) en nam de scheidsrechter dit vlagsignaal over en gaf LRC een vrije trap ivm buitenspel! LRC nam de vrije trap snel en probeerde wij als begeleiding vanaf de zijlijn onze jongens te laten stoppen met juichen en ze weer te laten deelnemen aan het spel dat gewoon verder ging, helaas reageerde de jongens hier veel te laat op en stond LRC ineens helemaal vogeltje vrij voor Sven om zo de 0 - 1 aan te tekenen na zo'n 16 minuten, eerste keer voor de goal bij ons, maar wel gelijk raak al was de manier waarop natuurlijk wel erg lullig voor ons. Hierna waren we het gedurende 10 minuten volledig kwijt en kregen we nog 3 goals te verwerken, veel te gemakkelijk duels verliezen, individuele fouten en een fantastische nr. 9 bij de tegenpartij waren hier debet aan. Gelukkig wisten we ons na deze fatale 10 minuten enigszins te herpakken en scoorde Daniel op fraaie wijze door een corner in 1x in te draaien de 1 - 4. Even was er dus hoop op een remontada, maar werd dit al weer snel de kop ingedrukt door de 1 - 5, gelukkig wist Niko net voor het rustsignaal met een bekeken schot nog wel de 2 - 5 aan te tekenen.  Wat een bizarre eerste helft, van allesheersende en bovenliggende partij het eerste kwartier, na een 0 - 4 achterstand 10 minuten later, aansluitingstreffer, toch niet........ en weer een sprankje hoop net voor rust!

In de rust al het bovenstaande besproken en aangegeven iig weer te gaan voetballen en zo stapje voor stapje proberen dichterbij te komen. Dit leek te gaan lukken, want na een minuut of 5 was het Lorik na goed doorgaan die de 3 - 5 wist binnen te schieten, zal het dan toch ? Helaas kregen we echter alweer veel te snel de 3 - 6 om ons oren waardoor het een kansloze missie leek te worden, toch richtte we ons nogmaals op en was het Niko met een bekeken vrije trap die ons wederom dichterbij bracht 4 - 6.  Hierna bleef het spel gedurende 10 minuten een beetje over en weer gaan zonder echte grote kansen voor beide partijen. Na zo'n 60 minuten viel de defintieve beslissing en was het middels een ook goed genomen vrije trap van LRC 4 - 7 en vloeide bij ons al het geloof in 1 klap weg. In de 70e minuut werd het ook nog 4 - 8. ( puur voor de statistieken, want zoals de uitslag is ingevoerd door de scheidsrechter is deze hem ook ontgaan )

Al met al een zure wedstrijd voor ons, waarbij een nederlaag mijns inziens niet nodig had geweest, maar uiteindelijk wel gewoon verdiend voor LRC, want als je uit 10 kansen 8x weet te scoren dan doe je het gewoon goed en win je verdiend!!

Wij daarentegen misten vandaag de nodige kansen in met name de eerste helft en is dit zo zonde en lijkt het me zo fijn om eens afstand te nemen als de mogelijkheid daar is. Feit is dat dit niet het geval was en komt er nog eens bij dat we de tegengoals als team echt veeeeeeel te makkelijk weggeven! Hier hebben we inmiddels gisterenavond over gesproken en gaan we hierop anticiperen, ik heb al een idee en zullen we gaan kijken hoe dit voor ons gaat uitpakken.

Helaas komt hier wel een ander groot probleem bij kijken, want hadden we met Sam en Ivan al 2 jongens die er al langer uit zijn, gisterenavond stonden we in eerste instantie met 9 man ( 3 nieuwe blessures ) op het trainingsveld en eindigde we zelfs met 8 man....... Ik ben zeker geen man van excuses, maar ideaal is anders!!!!

Hopelijk kunnen we dus een team op de been brengen as zaterdag, maar dit weten we donderdagavond pas zeker, word vervolgd!