19 juni 2021 11:00

Scheidsrechter

JP vd Heuvel

Onbekend

Vandaag speelden we voor de 2e week op rij tegen een daadwerkelijke, anders dan onderling, tegenstander en wel tegen de streepjes, ofwel SVW JO14-1! In het zeer korte seizoen speelde SVW een klasse hoger dan wij en wisten we dus op voorhand dat we aan de bak moesten, tel hierbij op dat een heel aantal van de jongens elkaar kennen en dus zou zich een fantastiche, leuke en rivaliserende wedstrijd zich ontsponnen!

Wij speelden voor de laatste keer in deze samenstelling en was het dus jammer dat Dani geblesseerd moest afhaken, gelukkig kwam hij wel kijken om zijn ploeggenoten aan te moedigen. Ook viel het op dat er nogal wat dames langs de kant stonden om hun lokale helden aan te moedigen en was het misschien wel hierdoor dat iedereen nog harder probeerde zijn best te doen............ In sommige delen van de wedstrijd wilden we zelfs wel iets te graag, maar hierover later meer!

De eerste 10/15 minuten waren beide ploegen vooral bezig met aftasten, wij wel wat vaker balbezit, maar nog veel te onrustig aan de bal, waardoor we de bal vaak en onnodig inleverden. Het spel van SVW was er met name op gericht om hun linksbuiten en aanvoerder in stelling te brengen, deze jongens was nogal snel en bezorgde onze verdediging dan ook handen vol werk, al waren wij in de meeste gevallen de situatie wel meester! Met name Hans speelde als laatste man een fantastische eerste helft met enorm veel rust aan de bal en op de juiste plek staand daar waar nodig. Eenmaal werd er helaas niet helemaal goed opgelet en was het rond de 15e minuut de eerder genoemde aanvoerder die werd weggestuurd in de diepte, op snelheid iedereen de baas was en de bal vanaf rand 16 kiezelhard in de linkerhoek kegelde, een beetje tegen de verhouding in, maar wel gewoon 0 - 1 helaas! Vanaf dat moment gingen wij echter beter spelen aan de bal en konden we zo ons overtal op het middenveld meer en meer gaan uitbuiten, SVW kwam er in deze fase niet meer aan te pas en wisten we onszelf de nodige kansen te verschaffen, sterker nog we hadden het in deze fase ( lees 1e helft ) al kunnen/moeten beslissen, helaas stond ons vizier niet helemaal op scherp en is dit ook gelijk een taak/opdracht voor het nieuwe seizoen, want in best veel wedstrijden zouden we het onszelf zoveel makkelijker kunnen maken als we de kansen wel af zouden maken, nu was er een eigen doelpunt uit een goed genomen corner voor nodig om weer langszij te komen, 1 - 1. Wel was het genieten bij een aantal aanvallen die we op de mat wisten te leggen, want met veel variatie ( soms via de flanken en dan weer met de steekbal door het midden ) wisten we SVW onze wil op te leggen. Uiteindelijk gingen we rusten met een 1 - 1 tussenstand.

In de rust bespraken we met name op deze voet door te gaan al vond ik dat we nog veel meer moesten gaan voetballen, want er lag zoveel ruimte op het middenveld! SVW deed in de rust een aanpassing in hun opstelling waardoor de 2e helft meer gelijkopgaand zou zijn, mede ook ingegeven door een middenvelder die werd ingebracht en nogal handig was met de bal, onze jongens hadden heel veel moeite met deze behendige speler. Nog niet eerder genoemd, maar ook prachtig om te zien waren de duels tussen Lorik en hun laatste man, waar Lorik normaliter fysiek altijd de overhand heeft was deze jongen minimaal gelijkwaardig en waren de duels tussen beide heren een genot om te zien, niet zeiken en allebei volle bak....... Overigens werd er over het gehele veld en door iedereen keihard geknokt voor een resultaat, met recht een hele leuke oefenpot, waardoor we onderling al hebben afgesproken in voorbereiding op het nieuwe seizoen weer tegen elkaar te oefenen. Na een minuut of 5 in de 2e helft wisten wij voor de eerste keer op voorsprong te komen en waren het Lorik en Niko die gezamenlijk richting de goal liepen, Niko het laatste tikkie gaf en de bal zo onder de keeper door in de korte hoek wist te prikken. Op dat moment zeker een verdiende voorsprong, sterker nog 5 minuten later kwamen we zelfs op 3 - 1 en was het wederom Niko die nu vanuit een vrije trap de bal iets van richting veranderd zag worden en de bal hierdoor in dezelfde korte hoek binnen plofte. De blijdschap van het team was tekenend voor deze toch wel prestigeslag! In de tussentijd was SVW toch ook al een paar keer aan het prikken geweest en moesten we dus op ons hoede zijn, helaas was het in de 55e minuut de eerder genoemde behendige speler die vanaf rechts naar binnen trok, ongeveer 3 man van ons wist te omspelen en simpeltjes met links, binnenkant paal wist te scoren, natuurlijk was het een mooie goal, maar we werden mijns inziens wel iets te gemakkelijk voorbij gelopen, mooi leerpuntje derhalve......

Snel hierna ( rond de 60e minuut ) wisten we gelukkig weer 2 goals afstand te nemen en was het Lorik die attent was bij miscommunicatie in hun achterhoede en met LINKS wist te scoren, wederom blijdschap allom!! Hierna zette SVW in de laatste 10 minuten alles op alles en moesten wij vaak achteruit, toch wisten we nog langs ons doel schoon te houden en was het zonde dat we zelf iets te lang gingen lopen met de bal op het middenveld en voorhoede waardoor het telkens "net niet " werd, als we hier wat adequater mee om waren gegaan hadden we zeker nog een paar goals kunnen maken, wederom een mooi leermoment. Zoals aangegeven was SVW de laatste 10 minuten echter de bovenliggende partij en wisten zij in de 65e minuut de aansluitingstreffer te scoren en was het wederom de aanvoerder die een mooie goal maakte door de bal vanaf links in de rechterbovenhoek te knallen, echter werden 2 van onze verdedigers wel te gemakkelijk voorbij gelopen door hem........, komt ie weer......, mooi leermoment! Nu was het werkelijk "vrouwen en kinderen" eerst de laatste 5 minuten en leken we het te gaan halen..., echter was het in de allerlaatste minuut dat we de bal niet wegwerkte uit de 16 ( laatste mooie leermoment in seizoen 20-21 ) en de spits van SVW dank je wel zei en de bal uit de draai, overigens schitterend in de rechterkruising krulde. Nu was het SVW dat helemaal dol was van blijdschap en terecht, want van 4 - 2 achter 5 minuten voor tijd naar 4 - 4 is ook een prestatie! Afgetrapt werd er dan ook niet meer, waardoor de eindstand van deze leuke en enerverende wedstrijd op 4 - 4 kwam. Op basis van de gehele wedstrijd niet helemaal verdiend, maar op basis van de laatste 10 minuten toch een terechte eindstand!

Na de wedstrijd heerste er dan ook even heftige teleurstelling, maar gelukkig was dit snel weer over, want we hadden een leuke en goede wedstrijd gespeeld, het was de laatste in deze samenstelling en mochten we blij zijn met de groei die we toch gewoon weer hebben gemaakt met zijn allen, ondanks het rare/aparte jaar!

Rogier en ondergetekende kregen vervolgens een kado voor bewezen diensten, waarvoor nogmaals hartelijk dank! En hebben wij enorm veel zin om in augustus weer aan de slag te gaan met deze leuke, leergierige en kritische groep!

Rest mij verder niets om iedereen een hele fijne zomervakantie toe te wensen en iedereen in goede gezondheid terug te zien in augustus op het voetbalveld, maar niet voordat ik hieronder nog even alle spelers wil benoemen in datgene wat ze volgens mij heeft kenmerkt afgelopen seizoen:

Sven Hoevers: degelijk seizoen, altijd aanwezig.

Milan Keinemans: degelijk seizoen, even wat fysieke klachten gehad, vaak aanwezig.

Sep Verhoeks: degelijk seizoen, even wat fysieke klachten gehad, altijd aanwezig.

Hans vd Heuvel: begon wat haperend, maar na positieverschuiving laatste man uitstekend geeindigd, altijd aanwezig.

Jayson van Mierlo: degelijk seizoen, altijd aanwezig.

Joes Hoeve: veel fysiek ongemak, wanneer fit een absolute meerwaarde, regelmatig aanwezig.

Sam ten Have: degelijk seizoen, altijd aanwezig.

Ivan de Vries: halverwege weer aangesloten, absolute meerwaarde, altijd aanwezig.

Teun Lubbers: wisselend seizoen, altijd aanwezig.

Daniel Verhoeks: wisselend seizoen, altijd aanwezig.