Leuke onderlinge wedstrijd voor beide partijen!

23 januari 2021 10:30

Scheidsrechter

Jan Pleun vd Heuvel

Onbekend

Na een aantal weken niet te hebben gevoetbald, maar alleen te hebben getraind mochten we weer. Op een memorabele dag waar s'avonds voor het eerst sinds ruim 75 jaar er een avondklok zou worden ingesteld mochten wij op het hoofdveld aantreden tegen de JO15-2. De 15-2 word getraind door Anne die op zijn beurt dan weer een bekende is voor een groot aantal jongens van de 14-1. Onder leiding van JP vd Heuvel werd er stipt om 10.30 uur afgetrapt. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog even gezongen voor de jarige Sven en begonnen we goed geluimd aan de wedstrijd.

De eerste 10 minuten waren leuk om te zien, waarbij de 14-1 voetballend de boventoon voerde, maar ook de 15-2 liet zich een aantal keren gelden. Na die eerste 10 minuten gingen wij vanuit het niets minder combineren en dus voetballen, waardoor we meer en meer in de duels kwamen en aangezien de mannen van de 15-2 gemiddeld genomen wat groter zijn maakten we het onszelf dus niet echt gemakkelijker. Kansen bleken in de eerste helft schaars aan beide kanten en dus was een 0 - 0 ruststand een logisch gevolg.

In de rust spraken we dan ook af om weer meer de bal het werk te laten doen, zodat we onze voetballende vermogen konden etaleren. De 2e helft was van onze kant dan ook een stuk beter en waren we eigenlijk de gehele 2e helft de bovenliggende partij. Combinaties gingen steeds beter lopen en speelden we ons met mooie driehoekjes onder de druk van de 15-2 vandaan. Ook viel op dat de verdediging stond als een huis en werd er rustig en zonder paniek opgebouwd vanuit achter. Toch kreeg ook de 15-2 in de 2e helft in de persoon van Wahil 2 goede kansen, maar werden deze beide keren onschadelijk gemaakt door de jarige Job. Wij kregen echter een stuk meer kansen de 2e helft en hadden we met iets meer precisie nog wel een aantal keren meer kunnen scoren. Uiteindelijk bleef het bij 2 goals, de eerste door Lorik die na een mooie steekbal van Caz alleen op de keeper af kon en rustig en beheerst raakschoof in de linker benedenhoek. De 2e goal was van Niko die op aangeven van Lorik in dezelfde hoek van een metertje of 11 raakschoot.

Zo was het voor beide partijen een leuke oefenpot met een over de hele wedstrijd bekeken verdiende winnaar!

JP, Bram en Erik dank voor het begeleiden van de wedstrijd, zodat de mannen weer een lekkere ochtend hebben kunnen ervaren.

Wij gaan vd week weer lekker trainen en spelen as zaterdag wederom een oefenwedstrijd en nu tegen de 14-2.