3 oktober 2020 9:45

Scheidsrechter

Ernö Kalmár

Onbekend

Jaja, eindelijk mochten we weer eens voetballen, want na 2 weken op rij een afzeggende tegenstander was het dus inmiddels 3 weken geleden dat we met elkaar op het voetbalveld stonden. Vandaag werd er in een bijzondere ambiance, want zoals bekend zonder enige toeschouwers ( behalve 5 ouders van de tegenpartij ) om 09.45 uur afgetrapt en wisten we op voorhand dat we aan de bak konden tegen Sleeuwijk JO14-1.

De eerste 10 minuten stonden in het teken van het aftasten van elkaar met Sleeuwijk als ietwat bovenliggende partij. Wat met name opviel bij Sleeuwijk was dat zij een aantal fysieke jongens in het team hebben lopen waar zij middels lange ballen dan ook vaak gebruik van maakten. Na 10 minuten viel dan ook de goal van Sleeuwijk en was het een prachtig afstandschot van een metertje of 20 die als een granaat insloeg, niets aan te doen helaas. Na deze 10 minuten en tegengoal werden wij sterker en gingen we vooral lekker voetballen en het balletje laten gaan, Sleeuwijk wist het even niet meer en werd gedurende de resterende 25 minuten van de eerste helft dan ook redelijk ondersteboven gevoetbald door ons. Uiteindelijk viel na een kwartier de verdiende gelijkmaker en was het Lorik die een verdwaalde bal vanaf randje 16 strak en onhoudbaar in de hoek wist te schuiven. Even hiervoor en ook erna kregen we nog een aantal dotjes van kansen, maar ging de bal op onverklaarbare wijze niet in de goal. Gelukkig wist Niko in de 21e minuut een goede aanval beheerst af te maken, nadat Daniel de bal strak en goed wist voor te geven vanaf de rechterkant. 2 - 1 voor en doorrrrrrr en dat deden onze mannen, echter hadden we gewoon de pech ( en ook het ontbreken van de scherpte voor de goal ) dat er bij alle doelpogingen net een voetje tussen zat of de bal rakelings over en/of naast vloog. We hadden het hier kunnen en moeten afmaken, maar helaas bleef het bij "slechts" een 2 - 1 voorsprong bij de rust.

In de rust werd dan ook vooral aangegeven lekker te blijven voetballen en proberen de kansen die we krijgen af te maken, zodat je jezelf wat meer rust en ademruimte kunt verschaffen. Helaas kwam dit er niet helemaal lekker uit de 2e helft, hetgeen zo voor werd gewaarschuwd om vooral niet mee te gaan met het "kick and rush" voetbal van Sleeuwijk deden we toch en daardoor speelden we Sleeuwijk meer en meer in de kaart! Dit alles resulteerde in de 40e minuut in de gelijkmaker van Sleeuwijk en was het wederom middels een mooi afstandschot dat zo de kruising in vloog dat we weer opnieuw moesten beginnen.

De wedstrijd werd er hierna niet beter op gebied de eerlijkheid te zeggen en werd er erg slordig gespeeld door beide partijen! Natuurlijk probeerde de mannen nog wel te voetballen, maar het lukte simpelweg niet meer zo lekker, Sleeuwijk vond dat wel lekker want met hun speelsteil van met name lange ballen ging het wedstrijdverloop meer en meer hun kant op. Toch wisten beide teams niet echt kansen te creeren en was het dus een vervelend moment in de 60e minuut die uiteindelijk de beslissing zou betekenen, een ongelukkig "haakmoment" in de hoek van het strafschopgebied betekende een penalty voor Sleeuwijk en de 2 - 3 zo'n 10 minuten voor tijd. We probeerden hierna nog van alles, maar helaas zat het er niet meer in, over de hele wedstrijd bekeken had een gelijkspel de verhoudingen het best weergegeven, maar helaas mocht het niet meer zo zijn.

Helaas, maar ook dit hoort bij de sport en zal nog weleens vaker gaan gebeuren, feitelijk hebben we verloren door 2 schitterende afstandschoten en een penalty wat dan ook wel weer wat zegt over het verdedigen van ons als team, want uitgespeelde kansen heeft Sleeuwijk niet gekregen.

Als we hier nu met elkaar als lering uit weten te trekken dat we "gewoon" moeten blijven voetballen dan gaan wij zeker onze punten nog halen.

De selectie van vandaag bestond uit: Sven, Sep, Sam, Milan, Jayson, Teun, Hans, Caz, Daniel, Lorik, Niko, Taha en Dani en voor allemaal geld dat er heel hard is gewerkt en de mannen met name de eerste helft hebben laten zien waar ze allemaal toe in staat zijn. Hopelijk zal ook Joes deze week weer aansluiten!

Rogier en ik blijven onverminderd trots op jullie en volgende week gaan we gewoon weer vlammen......