2e klasse 3

10 oktober 2020 10:15

Scheidsrechter

Onbekend

Vandaag mochten we voor onze 2e competitiewedstrijd aantreden en wel uit tegen Lekvogels JO14-1! Waar we op voorhand hadden verwacht wederom een fysieke ploeg te treffen zouden we het vandaag vooral lastig hebben tegen 3 behendige, relatief kleinere spelers, maar hierover later meer. Nog zonder de gelukkig weer herstellende Joes begonnen we vandaag met een selectie van 13 man aan de wedstrijd, op het kunstgras werd er om stipt 10.15 uur afgetrapt.

Ondanks de woorden vooraf om vooral scherp en allert te starten gaven onze mannen niet thuis en werden we over het hele veld afgetroefd in de duels, desondanks hadden we binnen 30 seconden op voorsprong kunnen komen, want na een dieptebal van Caz op rechts was het Daniel met een goede voorzet op de vrijstaande Lorik die helaas net niet bij de bal kon. Hierna was er in de eerste helft een onherkenbaar GJS aan het spelen en was het spel op zijn zachtst gezegd niet best. Te snel balverlies en zoals reeds aangegeven onherkenbaar in de duels, deze werden dan ook bijna allemaal verloren en waren we met name de grip op het middenveld compleet kwijt! Hun nr 7, 14 en 10 konden combineren alsof ze alleen in het veld stonden en waren we met name achter de bal aan het aanlopen, temeer ook omdat wanneer we de bal wel hadden we deze op onverklaarbare wijze weer inleverden bij de tegenstander. Toch wisten we na een minuut of 20 op voorsprong te komen en was het Lorik die goed doorjoeg op een ogenschijnlijk kansloze bal, deze wist te veroveren en simpeltjes binnenkant paal raakschoot. Zou dit dan de ommekeer betekenen, u raad het al....., helaas niet. In de 25e minuut wist Lekvogels dan ook verdiend langszij te komen en was het vanuit een corner middels een kopbal van een geheel vrijstaande speler weer 1 - 1. De laatste 10 minuten kabbelde vervolgens verder en mochten we blij zijn dat we met een gelijkspel de rust wisten te behalen!!

Deze eerste helft zorgde er in de rust voor dat geheel tegen mijn principes in de mannen even flink de wind van voren kregen, want zoals vaker tegen de mannen gezegd...., slecht spelen kan altijd een keer gebeuren, maar als er dan ook nog eens minimale inzet word getoond dan is de waarheid soms even hard, maar in dit geval wel terecht!!

Met 2 verse wissels in de ploeg spraken we af te gaan voetballen en in ieder geval te knokken voor een goed resultaat. Het eerste deel kwam er helaas vandaag gewoon niet uit, maar er werd zeker hard gewerkt in de 2e helft. Nog steeds verloren we teveel duels en konden de eerder genoemd spelers van de tegenpartij nog steeds kappen en draaien dat het een lieve lust was. Toch wisten we weer op voorsprong te komen en was het wederom Lorik die de rebound na een schot van Dani wist binnen te frommelen. Hierna speelde het spel zich vooral op het middenveld af en waren er weinig kansen te noteren, totdat in de 60e minuut een speler van Lekvogels vanaf de middenlijn begon met rennen en niet meer stopte ( helaas ook niet werd afgestopt ) resulterend in de 2 - 2. Over de hele wedstrijd bekeken was dit gewoon een terechte stand, ware het niet dat we in de laatste 10 minuten nog wel 2 dotjes kregen, want tot 2x toe verschenen we vrij voor de keeper en was het eenmaal besluiteloosheid wat ons de das om deed en eenmaal gewoon een beetje pech dat de bal net langs de verkeerde kant van de paal rolde. Eindstand derhalve 2 - 2.

Al met al gewoon een mindere wedstrijd van ons als collectief, kan gebeuren en wederom geld wanneer we er wat van hebben geleerd kunnen we het meenemen naar de volgende wedstrijd, zodat we ons er tegen kunnen wapenen.

Mannen, niet getreurd er is in de 2e helft hard gewerkt en dat is en blijft de basis, jullie weten zelf ook dat jullie beter kunnen dan dit en hier gaan we dan ook vanaf maandag weer aan werken.