5 september 2020 9:45

Scheidsrechter

Rob Hagoort

Onbekend

Vandaag stond de 3e wedstrijd op het programma en wel tegen Drechtstreek JO14-2. Er was goed nieuws te melden, want zowel Caz als Sven waren er weer bij om speelminuten te maken na hun blessureleed. Caz zou uiteindelijk een helftje spelen en Sven maakte de 70 minuten vol. Afwezig vandaag was Daniel, omdat we vooraf gezien niet wisten hoe het bij Caz en Sven zou gaan was gelukkig Timo Wijtten uit de 14-3 bereid om na zijn eigen wedstrijd bij ons aan te sluiten en zo nog een helft bij ons te spelen. Nogmaals dank Timo!!

En dan nu de wedstrijd, na de 2 gemakkelijk gewonnen wedstrijden hoopten trainer en leider vandaag op wat meer weerstand, maar daar leek het in het begin niet op, want al na 1 minuut lag de bal in het netje bij de tegenstander en was het Niko die op rechts Lorik lanceerde, die op zijn beurt de bal wilde voortrekken, waarna een verdediger van Drechtstreek de bal achter zijn eigen keeper gleed. De eerste 10 minuten waren erg sterk van ons en wisten we onszelf middels uitstekende combinaties een aantal keren er uitstekend doorheen te voetballen, enige smetje was de afronding die vandaag beter had gekund, maar ook de keeper van Drechtstreek moet hierin zeker worden genoemd, want zonder deze keeper had het vandaag echt een monsterscore geworden...... Toch wist aanvoerder Lorik na 6 minuten de 2 - 0 te maken en jaagde hij goed door op een iets te korte terugspeelbal, omspeelde de keeper en schoof rustig met links binnen. Na deze "dolle" 10 minuten kakte het een beetje in bij ons, wisten we nog wel sporadisch er doorheen te voetballen, maar stond zoals aangegeven het vizier niet echt op scherp. Ook Drechtstreek kwam 2x gevaarlijk in de buurt van onze goal, maar evenveel keren wist Sven de bal te parreren. Behalve deze 2x speelde de verdediging met daarin: Milan, Sam, Joes, Jayson en Timo ( 2e helft ) een zeer solide wedstrijd en gaven nagenoeg niets weg. Ook werd er prima vanuit achter opgebouwd en werden de middenvelders van vandaag, Teun, Niko, Sep en Hans ingespeeld die er vervolgens meestal wel iets goeds mee wisten te doen. De voorhoede bestaande uit Dani, Lorik en Caz werden dan ook een aantal keren gevaarlijk weggestoken waardoor Drechtstreek weer met man en macht achteruit moest. Als we de eerste helft dus moeten omschrijven waren de eerste 10 minuten erg sterk en de volgende 25 minuten een beetje rommelig.

Na een kort praatje in de rust wist iedereen weer wat de bedoeling was en werd de draad van de eerste 10 minuten weer opgepakt. Rustig combinerend op zoek naar de vrije man speelden we Drechtsreek van het kastje naar de muur en weer terug. Het kon dan ook niet uitblijven dat er weer goals zouden gaan vallen, na eerst de nodige kansen om zeep te hebben geholpen was het na 42 minuten dan eindelijk weer raak en was het Lorik die na een assist van Dani wederom de keeper omspeelde en rustig raakschoof. Na 50 minuten was het Niko die ook een duit in het zakje deed door een prima assist van Hans om te toveren tot goal, 4 - 0. Na 2 minuten lag de 5e er alweer in en was het Lorik met zijn 3e van vandaag na een prima assist van Sep ging de bal via de kluts binnen. Hierna was het weer even wachten en was het precies op het uur Teun die na een terugkomende bal van de lat uiterst koel bleef, de keeper uitspeeld en van een metertje of 12 raakschoot. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Niko die simpeltjes langs de keeper schoot na een fantastische assist van Sep.

Uiteindelijk dus een zeer overtuigende 7 - 0 overwinning met vandaag 45 minuten goed voetbal, zo proberen we elke week weer stapjes te maken en vooralsnog liggen we keurig op schema. Volgende week de laatste bekerwedstrijd in de poule tegen Papendrecht JO14-1 ( die vandaag met 5 - 0 wisten te winnen van Herovina ) waarmee wij gaan uitmaken wie er doorgaat in de beker.

Nogmaals gefeliciteerd mannen en een fijn weekend!