De mentale overwinning was nog het grootst

12 oktober 2019 10:00

Scheidsrechter

Zelf

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond er geen competitiewedstrijd gepland voor onze jongens. En dus werd er geoefend tegen RFC JO11-1 uit Raamsdonksveer. In 2017 ontstond deze vereniging na een fusie van Good Luck en Veerse Boys. Beide ploegen kenden elkaar nog niet. RFC komt uit in een andere eerste klasse.

Na de eerste helft waren de GJS-ers enigszins verward. Ze voetbalden veel beter en toch stonden ze 2-4 achter. Alleen Senna en Jayson wisten het doel te vinden en scoorden de twee Dalemse treffers. Dit terwijl onze Jonge Spartanen zelf legio kansen creëerden. Aan de andere kant werden drie persoonlijke foutjes feilloos afgestraft. Het rendement van de Veerse jongens lag hoog. Nagenoeg elke kans verdween in het Dalemse doel. Er werd onderling gemopperd en met die stemming zochten we de kleedkamers op.

In de rust volgde een stevige peptalk. Onze jongens lieten zich te veel afleiden door het commentaar van de tegenstander op de scheidsrechter, door een stevige overtreding of het commentaar  aan het adres van onze jongens zelf. Maar ook dat hoort (helaas) allemaal bij voetbal. Het advies was daarom duidelijk: geconcentreerd voetballen en alleen focus op onze eigen ploeg. En zo geschiedde...

De tweede helft startte gelukkig goed. Jayson bracht ons binnen vijf minuten terug in de wedstrijd door met twee doelpunten de 4-4 op het bord te zetten. Vlak voor de time-out mocht Brent aanleggen voor een vrije trap op een meter of acht van het doel. Hij schoot de bal tegen de touwen en zo was voor het eerst een voorsprong bereikt. Na de tweede time-out werd de voorsprong verder uitgebreid. Niels scoorde twee keer, waarvan er één werd afgekeurd en in de laatste minuut mocht Thomas nog aanleggen voor een penalty. Zo kwam de eindstand tot stand: 7-4.

De grootste overwinning was 'de mentale'. Ondanks al het rumoer bleef de ploeg geconcentreerd. Negeren bleek het toverwoord dat de jongens goed verstonden. Grote klasse, jongens! Jullie groeien duidelijk als individu en als team!

Volgende week mogen we Kozakken Boys verwelkomen op ons sportpark. U kunt uitslapen, want we beginnen om 11:00 uur. Tot dan!