1e klasse 03

21 september 2019 10:00

Scheidsrechter

Onbekend

De âš― competitie begint ! Vandaag onze 1e wedstrijd in de 1e klasse JO12. We beginnen uit tegen Drechtstreek JO12-2. Vorige week in de beker tegen hun 12-1 hebben we een knappe 2-2 gespeeld. Maar dat zegt nog niks. Zeker de tegenstander niet onderschatten. Heerlijk voetbal weertje ☀ en we voetballen op (nu al slecht..) gras. Drechtstreek 12-2 blijkt al snel voetballen wat minder dan hun 12-1, maar fysiek is het een stevig team. Die kleunen er best in en spelen 1 op 1. En dus moeten we aan de bak. Wat lekker is dat Dean GJS ⚩ðŸ”ī snel op 0-1 zet. GJS krijgt meer en meer kansen; Drechtstreek beperkt zich tot lange peren naar voren; een beetje hots-kots-begonia Engels voetbal ðŸĪŠ. Gelukkig let de GJS verdediging met Ryan, Nikki en Noah goed op te letten en horen we Douwe in de 1e helft zeker 10 x " LOOOOOSSSS" roepen op weer een lange bal van de blauw-witten. GJS probeert het voetballend en komt er regelmatig mooi door. Tygo knalt van ver schuin over, Jorik zijn schot wordt door hun keeper gered en Joey maakt een mooie aanvallend rush; ook gered. Het blijft 0-1. De mooist aanval start als Eline de bal onderschept, passt naar Jorik die over rechts doorgaat en voorgeeft op de inlopende Dean.... kopbal... oei net naast. Mooie aanval 😍 uit het boekje van GJS. Net voor rust komt Drechtstreek er nog uit en door een zondagsschot richting kruising komen ze bijna (onverdiend) op 1-1.... Maar nee hoor. Douwe zweeft naar de hoek en met de vingertoppen tikt hij de bal via de lat uit het doel 💊ðŸŧ. RUST. We hebben de koffie ☕ amper besteld of GJS loopt alweer richting het veld. Kort na rust is er een 1-2'tje tussen Vinz en Nikki en de lage voorzet wordt door Joey in het doel getikt; 0-2 ðŸ’Ĩ. Dat geeft wat lucht. Wat een tegengoal kan zomaar vallen. Dat blijkt wel uit een spaarzame Drechtstreek aanval.  Douwe kan nog net de bal laag bij de paal uit het doel frommelen en tot corner werken.. ooeefff dat was close. Aan de andere kant neemt Tygo de bal van een meter of 20 vol op de pantoffel ☄ en de bal gaat via de lat over. Dat was wel ff een goal geweest zeg. GJS blijft dicht bij de 0-3 komen, maar de keeper van Drechtstreek verdient ook een pluim hoor, die heeft ook veel tegen gehouden. Toch moet hij nog 1 x de bal uit het net vissen. Na een schot van Noah kan hij de bal niet vasthouden en Dean puntert nog een goaltje erbij; 0-3 GJS ⚩ðŸ”ī. Drechtstreek is er wel klaar meer en gaat er nog een paar keer vinnig in. Vinz is er dan al uit met last van de heup en Tygo heeft een zere knie na een botsing. En dus goed dat het tijd is. Lekker gestart in de competitie en mooi aanvallen gezien 👏🏞. Op naar de volgende wedstrijd thuis tegen De Alblas 12-1.