2 november 2019 9:45

Scheidsrechter

Art Klijn

Onbekend

Op deze regenachtige ochtend ontvingen we LRC JO11-1 op Sportpark Dalem voor onze vierde competitiewedstrijd. In de bekerronde verloren we nog van deze stugge tegenstander en dus wisten we dat ons een fikse uitdaging te wachten stond.

Het eerste kwart was duidelijk voor onze Dalemse Spartanen. Al in de tweede minuut stond er een voorsprong op het bord. Een prachtige steekpass van Senna werd door Jayson tot doelpunt gepromoveerd. Ondanks de tegenwind creëerden we met verzorgd voetbal nog een aantal opgelegde kansen. Toch bleef het bij 1-0 tot de rust.

De tweede helft hadden we de wind in de rug. Desalniettemin waren er nu kansen over en weer. De lat en de paal waren ons goed gezind en redden ons een paar keer. Plots was daar de 2-0. Stef zag zijn kans schoon een uitbal snel te nemen en de bal van afstand in de verre hoek te draaien. Enigszins onverwacht en tegen de verhouding in was de marge nu twee. Van deze ruimere voorsprong mochten we daarentegen nog geen minuut genieten of LRC had de 2-1 al gemaakt. De spanning was direct terug in de wedstrijd. Wij beperkten ons louter tot verdedigen en wederom kregen we hulp van de paal en de lat. Er werd gestreden om elke meter. We mochten dus niet klagen dat we bij de timeout nog voor stonden.

Vlak na deze onderbreking was het Brent, die een corner indribbelde en via een been de 3-1 binnen schoot. Dit bleek de verlossende voorsprong. De gemoederen liepen nog even hoog op, maar de scheidsrechter, die sowieso een foutloze wedstrijd floot, had de situatie verbluffend goed onder controle. Er volgden nog kansen aan weerszijden, maar de eindstand bleek bereikt. Al met al dus een zwaarbevochten overwinning. Verdient op basis van de geleverde strijd.

Voetballend zijn we vaak de betere ploeg, maar voor de moraal van dit team is een dergelijke overwinning op basis van vechtlust niet verkeerd. Hopelijk laten ze deze mentaliteit vaker zien. Met vier overwinningen op rij staan we uiteraard goed voor, maar de koppositie wordt nu gedeeld door drie ploegen. Het belooft dus een spannende strijd te worden.