Scheidsrechter

spelleider

Onbekend

Terwijl de rest van Nederland op de lange latten stond of in de polonaise liep, hadden onze jongens hun lievelingsactiviteit op het programma staan: voetballen!

We speelden vandaag tegen onze eigen GJS Gorinchem JO11-2. Een oefenwedstrijd dus op een half veld met 8-tegen-8. Onze kanjers maken volgend seizoen de overstap naar deze wedstrijdvorm en daarom was deze wedstrijd volledig gericht om hier alvast aan te wennen en van te leren.

Niet alleen bleek het een zeer leerzame ochtend te worden, maar ook nog eens een fantastisch leuke wedstrijd! Floris, Mo en Quinten maakten ons tiental compleet.

De eerste helft ging lekker gelijk op. Het was duidelijk dat we fysiek minder waren, maar voetballend gezien, kwamen we goed voor de dag. Om beurten bestond de verdediging uit een drietal van Senna, Quinten, Jurre en Thijs. Samen met keeper Daan speelden ze ijzersterk. Zo zorgden ze ervoor dat het spitsenduo van JO11-2 weinig tot geen kansen kon creëren en voetbalden ze zich regelmatig vaardig onder de druk van de tegenstander uit. Mo, Niels, Stef, Brent en Floris waren met hun creativiteit meerdere malen in staat om gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Dit leidde in het eerste kwart zelfs tot een 2-0 voorsprong. Het tweede deel van deze helft hadden we het zwaar. De conditie werd flink op de proef gesteld op dit grotere veld, met name van onze middenvelders. JO11-2 werd steeds sterker en met wat meer geluk hadden ze toen ook gescoord. Pas in de allerlaatste minuut van de eerste helft was het raak voor hen en we gingen dus ook rusten met een 2-1 stand.

Aangezien de kantine gesloten was, had een aantal moeders gezorgd voor koffie, thee, limonade en heerlijke Bastogne koekjes. Mede namens de spelers: bedankt voor jullie enthousiaste hulp!

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, met een sterker JO11-2. Uit een corner maakten ze eerst de gelijkmaker om vlak voor de time-out zelfs de 2-3 te maken. Hierdoor ontstond er heel even wat gemopper, maar dit werd als grote mannen uitgesproken in de time-out.

En dat hielp. Als team trokken de mannen weer ten strijde in het laatste kwart. Er ontstond weer geloof en dit leidde tot de gelijkmaker. Daarna volgden er over en weer kansen. Het publiek genoot tot de laatste seconde van de spanning in deze heerlijke wedstrijd. Eén minuut voor tijd scoorden we de 4-3 en die werd gevierd alsof de Champions League werd gewonnen.

Nadat we nog een leuke foto maakten met beide teams eindigde zo een leuke en leerzame ochtend.

We hebben weliswaar nog een bijna compleet competitieschema af te ronden, maar op deze manier kijken we alvast met een schuin oog naar volgend seizoen. De stap naar het halve veld en meer spelers brengt weer allemaal nieuwe voetbaluitdagingen met zich mee.

Maar eerst volgende week: dan staat Nieuw Lekkerland JO10-1 op het programma. Voor nu allemaal nog een prettig weekend en tot volgende week.