23 maart 2019 11:30

Scheidsrechter

Spelleider

Onbekend

Zaterdag waren we op Sportpark Dalem de gastheer voor Voetbalvereniging Peursum JO10-1G. Dit in de week dat we een KNVB clinic mochten winnen door ons KPN moment van de week van voetbal.nl. We keken uit naar een leuke pot voetbal op deze tweede dag van de lente.

De eerste tien minuten beloofden overigens weinig goeds voor de rest van de wedstrijd. Onze mannen lieten zich aftroeven door de fysieke kracht van een aantal grote Giessenburgse spelers. Daarnaast werd er regelmatig slordig opgebouwd, wat te makkelijk balverlies inleidde. De 1-2 achterstand bij de time-out was dan ook niet meer dan terecht.
Toch herpakte het team zich nog voor rust. Bij vlagen zagen we het voetbal dat we zo graag van onze kanjers zien. Daardoor gingen we toch met een 4-2 voorsprong de rust in.

De tweede helft was één en al genieten. De jongens gaven een goed vervolg aan de eerste helft met mooie acties en goed samenspel. Thijs, Jurre en Senna hielden de gelederen achterin gesloten en gaven bijna geen kans meer weg. En als er al een kans ontstond, was Daan er om met prima reddingen zijn doel ‘schoon te houden’. De aanvallen werden keurig van achteruit opgebouwd. Zo werden Brent, Niels, Mo en Stef in stelling gebracht en werden er veel kansen gecreëerd. En dat dus met prima samenspel. Al met al leidde dit tot nog een viertal mooie doelpunten. Met nog een tegendoelpunt stond de 8-3 op het scorebord als eindstand. Mo (2x), Stef (2x), Niels (2x), Senna en een Giessenburger zelf waren de doelpuntenmakers.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar als dit een voorbode is voor de komende weken... ☺.