Te wisselvallig voor een overwinning tegen een sterk Pelikaan

4 mei 2019 10:15

Scheidsrechter

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 4 mei was het tijd voor de spannende uitwedstrijd tegen Pelikaan. Wellicht de beste tegenstander in onze competitie.

Het was de oplettende lezer al opgevallen. We misten nog het verslag van de wedstrijd van vorige week zaterdag. We hadden helaas wat zieken op de redactie, waardoor het verslag even op zich heeft laten wachten.

Zo wisselvallig als het weer was ook de eerste helft. Met voor ons geen goede ruststand. In de de eerste tien minuten hadden we eigenlijk weinig te vertellen. De Peli’s combineerden er lustig op los en voordat we het wisten, stonden we met 3-0 achter. Gelukkig volgde er een sterke fase van onze kant. Allereerst wist Brent een mooie dieptebal te promoveren tot doelpunt door met een leep hoog balletje de keeper te verschalken. Dit bracht blijkbaar geloof in de ploeg en met goed voetbal traden onze jongens ten strijde. Niels maakte een prachtige combinatie af (zie filmpje). Brent bracht zelfs een gelijke stand op het scorebord. 3-3 dus en de spanning was terug in de wedstrijd. Helaas hoort bij wisselvalligheid ook dat het spelbeeld weer kan omdraaien. We hadden weer een mindere fase en in de rust was de marge dan ook weer drie in het voordeel van de Zwijndrechtenaren: 6-3.

Tijd om richting kleedkamer te vertrekken. Ondanks de heerlijke rook van de versgebakken stroopwafels vlak voor kleedkamer 6 hielden we het bij de limonade.

Na rust maakten we weer even aanspraak op meer. Thijs nam een ingooi snel en schoot de bal hoog en onhoudbaar in de verre hoek. De marge was weer twee. Niels raakte vervolgens twee keer de lat. Zou het dan toch? Maar nee, door een slordigheid werd het 7-4 en daarmee was de ban eigenlijk wel gebroken. Het werd zelfs 8-4 en ondanks een doelpunt van Jurre en een eigen doelpunt van Pelikaan zat een overwinning er vandaag gewoon niet in. De eindstand was uiteindelijk 9-6.

Daarmee vertrokken we terug via de A16 en A15 naar Sportpark Dalem.