30 maart 2019 11:30

Scheidsrechter

Spelleider

Onbekend

Drie keer is scheepsrecht. Eindelijk ging de wedstrijd tegen De Alblas JO10-1 door. Onder het toeziend oog van een scout van de FC Utrecht Academie mochten we ons verheugen op een potje voetbal tegen een fysiek sterke tegenstander. En dat onder het genot van een heerlijk lente-zonnetje.

De eerste helft was het eenrichtingsverkeer. De Alblas hield telkens een speler extra achterin wat ons de mogelijkheid gaf om lekker op te bouwen.
De technische vaardigheid en het verzorgde voetbal van onze jongens wonnen het duidelijk van de fysieke weerstand. Thomas, Jurre en Thijs bouwden om beurten de aanvallen op. Daan hield met goede reddingen zijn doel schoon in deze helft. Brent trakteerde vlak voor het publiek zijn twee koppen grotere tegenstander op een heerlijke panna. Niels, Senna en Thomas zorgden met hun doelpunten voor een 3-0 ruststand. Gezien het aantal kansen had dit ook het dubbele kunnen zijn.

In de rust waren er dan ook maar twee adviezen. Ten eerste om ook de tweede helft geconcentreerd te beginnen en ten tweede om nog meer van achteruit te voetballen bij balbezit van onze keeper Daan. En zo geschiedde.

Dat De Alblas de eerste goal maakte, mocht de pret niet drukken. Stef maakte al snel de 4-1. En datzelfde gebeurde nog eens. Weer een tegengoal en weer scoorde Stef. Hierna hadden we even een mindere fase. Door nog twee tegengoals werd het zowaar 5-4. De spanning nam zo toe en het publiek begon zich te roeren. De jongens lieten zich niet van de wijs brengen. In tegenstelling tot al die mooie opbouwen van achteruit scoorde Thijs de verlossende 6-4 nu precies uit een prachtige lange bal van Daan. Mooie overwinning en wat hebben we weer genoten van jullie passie en talent. De scout gaf ‘s avonds aan zeker nog een keer te komen. 😉