GJS vergeet wedstrijd na de rust naar zich toe te trekken

Scheidsrechter

Spelleider

Onbekend

Heerjansdam was zaterdag onze zevende tegenstander van deze seizoenshelft.

Onze jongens gingen furieus van start. Het team uit de Zwijndrechtse waard werd direct vastgezet op eigen helft en had zo geen kans in hun spel te komen. Binnen twee minuten stond het al 2-0. Eerst was het Brent die de score opende alvorens Niels de voorsprong verdubbelde. Zes minuten later maakte Niels zijn tweede en zo stonden we elkaar in de eerste time-out nog een beetje verbaasd aan te kijken over deze snelle 3-0 voorsprong. Direct na de korte onderbreking was het alweer 4-0. Senna veroverde de bal op het middenveld en stoomde zelf op naar voren, omspeelde een verdediger en rondde beheerst af. Dat Heerjansdam niet gekomen was om zich gemakkelijk prijs te geven, bleek al een minuut later toen de 1-4 binnen viel. Vlak voor het rustsignaal van de prima leidende spelleider viel de 2-4. Tijd voor limonade.

Het signaal wat de Heerjansdammers daarmee voor rust afgaven, werd perfect opgepikt door onze jongens. Vlak na rust speelden zij hun beste fase van de wedstrijd. Met prachtige combinaties en individuele acties creëerden ze kans op kans. Eén nadeel, de bal wilde er gewoonweg niet in. Mede door een aantal formidabele reddingen van de Heerjansdamse keeper en de paal en de laat bleef ons doelpuntenaantal deze wedstrijd op vier steken. Zie filmpje voor één van deze kansen, maar check ook gelijk even die panna van Brent 🎬🙈.

Ook in het pupillenvoetbal geldt dan de eeuwenoude voetbalwet: “als je ze zelf niet maakt...” En zo geschiedde. Zeker vijf/zes opgelegde kansen werden niet verzilverd en vervolgens maakte Heerjansdam er wel twee: 4-4.

Uiteindelijk konden onze kanjers met opgeheven hoofd het veld verlaten. De reeks van vijf overwinningen was dan weliswaar onderbroken door dit gelijke spel, maar het vertoonde spel was een prima weergave van de groei die ze doormaken. Met gepaste trots kijken we daarom alweer uit naar de volgende pot. Al laat die nog even op zich wachten met twee vrije weekenden voor de boeg.

Mocht u ons niet zo lang kunnen missen: de trainingen op dinsdags en donderdags zijn geheel openbaar 😉.