• VR1 verslaat kampioen Hercules

  Na de nederlaag van afgelopen woensdag speelden de meiden vandaag tegen het sympathieke Hercules uit Utrecht. Deze ploeg was vorige week kampioen geworden en speelde dit jaar met een aantal versterkingen en presteerde daardoor veel beter dan vorig seizoen.
  Met een aangepaste tactiek en op een zonovergoten complex werd er begonnen aan de wedstrijd. Na wat onwennige minuten werd snel duidelijk dat GJS controle kreeg over de wedstrijd en bij balbezit combineerde de ploeg er lustig op los. Al vrij snel ontstonden de eerste mogelijkheden via Bo die een steeds belangrijker rol gaat spelen. Het was Patricia die scoorde nadat Luka de bal had veroverd en met een mooie pass Patricia voor de goal in stelling had gebracht.
  Hercules was zoekende en wist niet goed raad met het spel van de GJS meiden. Ondanks dat zij op jacht gingen naar de gelijkmaker creƫerden zij geen uitgespeelde kansen. De achterhoede met Hannah, Kirsten, Britt, Romy Neeleman en Emma gaf geen krimp en bouwde telkens keurig op.
  Het was in deze fase wachten op de 2-0, want die leek er eerder aan te komen dan een gelijkmaker. Even later was het Luka die Bo de diepte instuurde, zij sneed naar binnen en gaf een goede voorzet, waarna Patricia de bal keurig inschoot. Daarna had ook Cato nog een grote kans, maar het was toch Hercules dat vlak voor rust tegen scoorde uit een voorzet. Met een 1-2 voorsprong gingen de meiden uit Gorinchem rusten in de bloedhete kleedkamer van de gastvrije vereniging.
  De tweede helft was nog geen minuut oud of het was Bo die de 1-3 aantekende uit een razendsnelle aanval. Hiermee zat de ploeg uit Gorinchem op rozen en was zaak de wedstrijd uit te spelen. Inmiddels was Cato gewisseld wegens rugklachten, ging Marloes in de spits spelen en kwam Denise erbij op het middenveld. Zij was net als Bo een plaag voor de achterhoede en ging met haar snelheid regelmatig haar tegenstander voorbij.
  Uiteindelijk werd het zelfs 1-4 voor GJS door een mooi uitgespeelde aanval via Michelle, die Mandy vrij voor de keepster zette. Laatstgenoemde nam haar tijd en schoof de bal keurig tegen het net.
  Al snel daarna klonk het laatste fluitsignaal en viel de volledige GJS ploeg en begeleiding Edith, de moeder van Romy en Kirsten, om de hals. Zij was er voor het eerst weer bij en werkt keihard aan haar herstel. Een hoogtepunt van deze mooie middag.
  Na de wedstrijd werden de meiden nog getrakteerd op hapjes en drankjes door Hercules en zo zaten de twee ploegen gezamenlijk te genieten in de zon op het mooie, uitgebreide sportcomplex. Wat een mooie geste van deze ploeg uit Utrecht!