• VR1 verliest in Amsterdam

    Vandaag stond de wedstrijd tegen Wartburgia uit Amsterdam op het programma en de geschiedenis heeft geleerd dat de Amsterdammers voor onze meiden moeilijke tegenstanders zijn. Ook deze uitwedstrijd bleek, mede door een aantal half-fitte speelsters en een goed spelend Wartburgia, een te zware dobber. De nederlaag was dus ook terecht en had zelfs hoger uit kunnen vallen.

    Zoals eerder vermeld waren een aantal speelsters niet fit, maar beloofde de start toch meer voor de meiden van GJS. Al snel ontstonden er een aantal kansen voor Bo, Patricia en Cato, maar helaas werden deze niet verzilverd. Na 15 minuten was het Bo die uit een mooie dieptepass van Romy Steegwijk de 0-1 aantekende; een verdiende score op dat moment.

    Wartburgia ging uit een ander vaatje tappen, zette meer druk en speelde eerder de lange bal. Hierdoor kwam de achterhoede, bestaande uit Kirsten, Marloes, Britt en Emma steeds meer onder druk. Het was echter te wijten aan een slordige opbouw dat de Amsterdammers de 1-1 konden scoren. Vervolgens waren de GJS meiden het spoor bijster. Al snel volgde de 2-1 uit wederom onnodig balverlies en dit was ook de ruststand.

    Na rust kwam GJS er niet meer aan te pas. De Amsterdammers waren op alle fronten de baas en ook wissels mochten niet meer baten. Toen Wartburgia vervolgens met een ver afstandsschot de 3-1 scoorde, was de wedstrijd gespeeld en was het Hannah die met goed keeperswerk een hogere uitslag voorkwam.

    Volgende week spelen de meiden tegen Blauw Geel thuis in Gorinchem. Laten we hopen op een fitte en scherpe ploeg, die weer goed voetbal laat zien.