• GJS verslaat Bennekom

    Opnieuw won GJS van een ploeg uit de top vier van de ranglijst. Nu werd Bennekom het slachtoffer, waardoor GJS in 2018 nog steeds zonder nederlaag is. Uit de laatste vijf wedstrijden (één in 2017 en vier in 2018) werden 11 punten behaald. Door de resultaten van deze zaterdag staat GJS nu op de 11e plaats en heeft het twee teams onder zich.
    In de eerste helft zagen we twee teams die wilden voetballen, waarbij te zien was dat Bennekom op zich meer kwaliteit in het elftal heeft, maar dat GJS de beste kansen creëerde. In de derde minuut liet keeper Christian de Haan een afstandsschot van Lorenzo Agnoli los, maar hij pakte de bal bijtijds vóór de doellijn. Vervolgens kreeg de thuisclub een paar goede kansen. Eerst schoot Quincy Bartens in vrije positie recht op keeper de Haan en vijf minuten later kopte Ruud Bos de bal door op Quincy Bartens, die gaf weer diep op Ruud Bos die hard in de hoek schoot, maar opnieuw redde keeper De Haan. Na ruim een kwartier het eerste gevaarlijke moment voor het doel van GJS, maar de verdediging kon tijdig redding brengen. Tien minuten later kon de verdediging de bal blokken toen Denny van Loen wilde schieten. In de 27e minuut gilden de gasten om een strafschop toen Joey van der Wal de bal met een sliding weghaalde en een speler van Bennekom onderuit ging. De uitstekend leidende scheidsrechter Kuijntjes stond er bovenop en liet doorspelen, In de 34e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Jan Paul Nieuwersteeg gaf een mooie pass op Quincy Bartens, die alleen op de keeper afging en beheerst afrondde (1-0). In de 41e minuut nog een kopkans voor Denny van Loen, die vrijstaand van elf meter over de lat kopte. Een minuut later kon hij met rood van het veld, toen hij Sjors Hendriks natrapte. In de extra tijd leek GJS de voorsprong nog te verdubbelen maar het mooie schot van Jan Paul Nieuwersteeg tikte keeper De Haan keurig uit de kruising. Na rust werd het spel van beide kanten beduidend minder. Bennekom ging op jacht naar de gelijkmaker, drukte GJS terug op eigen helft terug, maar creëerde geen kansen. Ook GJS kreeg bij uitvallen geen echte kansen meer tot de 83e minuut toen Youri Bos achter een dieptepass aanging en de bal vervolgens op Quincy Bartens speelde, die hard in het zijnet schoot. In de extra tijd mocht Quincy Bartens een vrije bal nemen, die op het hoofd van Louis Damen kwam, maar zijn kopbal werd een prooi van keeper De Haan. De beste kans was nog voor de gasten, maar schuin voor doel schoot Redouan Hazzat hard voorlangs. Kort hierna floot scheidsrechter Kuijntjes, die werd bijgestaan door twee neutrale assistenten, Larijn en Langedijk, voor het laatst en had GJS weer drie belangrijke punten in de pocket. Rest nog te vermelden dat in de 72e minuut Stefan Hölzken en Youri Bos in het veld kwamen voor Remco de Bruijn en Jan Paul Nieuwersteeg en in de 84e minuut kwam Louis Damen nog in het veld voor Sereno Latuhihin.

    Komende zaterdag staat de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Woudenberg op het programma. GJS heeft 15 punten uit 15 wedstrijden en Woudenberg 13 uit 14. De thuiswedstrijd leverde een 2-1 overwinning voor GJS op. Dat was toen de eerste overwinning van het seizoen.