• GJS nagenoeg veilig na overwinning in Houten

    GJS deed bijzonder goede zaken door in Houten met 1-4 te winnen van concurrent Delta Sports’95 FC. De voorsprong op deze club is met nog twee wedstrijden te spelen uitgegroeid tot acht punten. Alleen de voorsprong op Woudenberg, dat met 3-1 van Sliedrecht won, blijft vijf punten. Dus officieel is GJS nog niet helemaal veilig. Wel is GJS een plaatsje gestegen ten koste van GRC’14 en staat nu 10e.


    Het was een open wedstrijd en beide teams speelden om te scoren. Het begin was voor de thuisclub en in de zesde minuut mocht Berend-Bram Heinen net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen die er onhoudbaar voor Raymon de Haan prachtig in ging. Vier minuten later was het echter al weer gelijk. In eerste instantie kon redding gebracht worden op de doellijn, maar uit de daarna volgende corner kopte Sjors Hendriks mooi binnen. Kort hierna een verre ingooi van Niels Hofman, die door Ruud Bos werd doorgekopt, maar de omhaal van Quincy Bartens ging net over de lat. In de 17e minuut stond Louis Damen aan het eind van een mooi opgezette aanval tussen Quincy Bartens en Ruud Bos en scoorde beheerst, 1-2. Hierna ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker, maar een solo van Harmen van Genderen strandde in schoonheid en even later spatte een schot van Berend-Bram Heinen uiteen op de vuisten van Raymon de Haan. Hierna kreeg GJS een aantal grote kansen. In de 28e minuut een mooie aanval van GJS, Quincy Bartens zette voor op Ruud Bos die vrijstaand naast schoot. Vervolgens in de 39e, 40e en 42e minuut ontweek Louis Damen drie keer goed de buitenspelval, maar vrijstaand voor keeper Stan Wennekes ging de bal ook drie keer net naast de verkeerde kant van de paal. Ruststand dus 1-2.
    Na de rust bleef GJS de betere kansen krijgen en al snel kreeg Louis Damen opnieuw een kans en weer net naast. Direct daarna aan de andere kant liet Raymon de Haan een schot los, maar Sjors Hendriks kon opruimen. De thuisclub probeerde even aan te zetten, maar echte kansen kwamen er niet. De kansen waren voor GJS, maar ook Quincy Bartens kreeg de bal niet langs de keeper. In de 69e minuut werd het dan toch 1-3. De thuisclub mocht een vrije trap nemen, maar deed dat te gehaast waardoor de bal tegen een GJS speler aan kwam. Even werd gekeken naar de scheidsrechter, maar deze liet doorspelen, waarna de bal uiteindelijk bij Louis Damen kwam, die nu wel goed afrondde, 1-3. In de 81e minuut een gevaarlijke voorzet voor het doel van Raymon de Haan, maar de vrijstaande Stefan Dijs kon net niet bij de bal om binnen te koppen. In de 83e minuut een mooie één-twee tussen Jan Paul Nieuwersteeg en Quincy Bartens, maar het schot van laatstgenoemde ging via de keeper corner. In de 86e minuut kwam aan alle twijfel een einde. Jan Paul Nieuwersteeg werd op links weggestuurd, kwam naar binnen en schoof de bal in de voeten van de vrijstaande Ruud Bos die hard en hoog de 1-4 binnen schoot. Het scheidsrechterlijk trio, W. Kuijntjes, bijgestaan door M. Hoeksma en A. Werrrelmann had het niet moeilijk in deze sportieve wedstrijd. Rest nog te vermelden dat voor het laatste kwartier Jan Paul Nieuwersteeg in het veld kwam voor Louis Damen.
    Zaterdag speelt GJS om 14.30 uur thuis tegen kampioen DUNO D en over veertien dagen is dan de laatste wedstrijd uit tegen SVL, dat nu nog laatste staat, één punt onder Delta Sports’95 FC. Komende zaterdag spelen deze twee clubs tegen elkaar in Houten.