• GJS en LRC delen de punten

    Op een redelijk gevuld sportpark hielden GJS en LRC elkaar in evenwicht. De gasten waren weliswaar iets beter en hadden ook wel een overwicht, maar de thuisclub kreeg zeker zoveel kansen en werkte hard voor een goed resultaat.
    Er was van alles aan gedaan om er een gezellige avond van te maken. De beide businessclubs en de bestuursleden van de beide verenigingen ontmoetten elkaar voor de wedstrijd in de bestuurskamer onder het genot van een hapje en een drankje. Na de wedstrijd was er ook voor de spelers van beide teams een buffetje.
    LRC ging in de wedstrijd goed van start. Eerst kopte Rogier Gerritsen uit een corner naast het doel en even later werd een bal in handen van keeper Raymon de Haan gekopt. Jeffrey Winkelman schoot net over het doel en Rogier Gerritsen kopte nog een keer goed in de hoek, maar Rayman de Haan pakte de bal klemvast. Daar tussendoor leek Ruud Bos te kunnen koppen maar hij ging (door een duwtje?) net onder de bal door. Na een kwartier ging Lorenzo Agnoli er met een enkelblessure uit en werd vervangen door Nordin el Hassani. LRC bleef in de aanval en Rogier Gerritsen probeerde een gevaarlijke vrije trap vallend binnen te koppen, maar hij kon net niet bij de bal. Na 24 minuten kwam de thuisclub op voorsprong toen Louis Damen een terugspeelbal van Rogier Gerritsen oppikte en langs keeper Sjoerd de Groot in het doel schoof. Hierna kreeg GJS enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant schoot Cedrik Sangwa vrijstaand over het doel In de 41e minuut werd het dan toch gelijk toen de bal voor de voeten van Thomas Heideman kwam, die hard binnen schoot. Ruststand dus 1-1.
    Na rust bleef het spannend. LRC ging steeds meer op jacht naar een voorsprong, maar GJS bleef bij uitvallen zeker zo gevaarlijk. Zo kreeg LRC na tien minuten drie corners achter elkaar te nemen, maar met kunst en vliegwerk bleef de verdediging de baas. Na een kwartier kwam Jan Paul Nieuwersteeg in het veld voor Sereno Latuhihin. In de extra tijd was GJS nog een paar keer dichtbij een doelpunt. Zo ging een schot van Jan Paul Nieuwersteeg via een verdediger over het doel en in de laatste seconden van de extra tijd ging een kopbal van Ruud Bos uit een corner van Quincy Bartens via het hoofd van de op de doellijn staande Danny van Steijn en de doelpaal weer het veld in. Zo bleef het dus 1-1 en liep GJS toch weer één punt uit op de onderste drie ploegen die alle drie verloren. Het scheidsrechterlijk trio onder leiding van J. Aafouallah uit Eindhoven had het niet moeilijk in deze uitermate sportieve wedstrijd.
    Komende zaterdag speelt GJS uit tegen DTS’35 Ede, dat op de derde plaats staat, één punt achter WNC en een wedstrijd minder gespeeld. Thuis werd het in januari van dit jaar 1-1.