• GJS dames verslaan Hoevelaken

  Na twee weken van rust in het competitieprogramma speelden de dames afgelopen woensdag de halve finale tegen VVAC voor de Jakko cup. Het werd een 1-3 overwinning, waarbij in de tweede helft goed werd gespeeld.
  Zaterdag speelden de meiden tegen vv Hoevelaken. Uit werd deze wedstrijd met 2-4 gewonnen door de GJS meiden en hoewel Hoevelaken op de een na onderste plaats staat, verliest de ploeg over het algemeen met kleine cijfers. Bij de gasten had een trainerswisseling plaatsgevonden en de opmerking na de uitwedstrijd, dat GJS een slechte ploeg had, was een extra motivatie voor onze meiden.
  Romy Steegwijk was niet aanwezig, dus speelde Denise vanaf het begin in de basis. Zij was het ook die attent reageerde en na een minuut of vijf de 1-0 liet aantekenen. Hieraan ging echter het nodige geklungel vooraf in de achterhoede zodat na deze voorsprong Hoevelaken onmiddellijk terugkwam in de wedstrijd.
  De gasten speelden de lange bal en waren daardoor regelmatig gevaarlijk en GJS liet met mooie aanvallen via veel schijven combinatievoetbal zien. Kansen voor Patricia, Cato en Bo werden nog niet verzilverd, maar duidelijk was dat GJS de wedstrijd controleerde. Uit een mooie aanval was het Luka die met een mooie lob de keepster versloeg maar de bal op de lat zag landen. Vervolgens was het Cato die in de rebound uithaalde en de 2-1 voor haar rekening nam. Dit was ook de ruststand op het bloedhete sportpark in Dalem.
  In de loop van de 2e helft moest de zieke Bo gewisseld worden en kwam Mandy in de ploeg. Al snel werd er een vervelende overtreding gemaakt op haar, maar gelukkig kon ze toch doorspelen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Hoevelaken en de aanvallen volgden elkaar in snel tempo op. Zo was het Kirsten die uithaalde en de bal richting de kruising zag gaan maar de keepster van Hoevelaken kon de bal er nog net uittikken. Daarna was het Mandy die de tegenstander het bos in stuurde, maar ook haar schot werd nog net van richting veranderd.
  Inmiddels was ook Britt uitgevallen en had Michelle de plaats ingenomen voorin van Cato; deze schoof naar het middenveld en Marloes nam de plaats in achterin. Hierna was er een mooie combinatie tussen Patricia en Luka, waarbij laatstgenoemde 1 tegen 1 op de keepster afging, die met een sleepbeweging passeerde, waarbij de keepster de bal nog net kon aantikken. Tenslotte was het Michelle, die met een mooie volley de bal over de keepster heen schoot en daarmee de eindstand op 3-1 bracht.
  Een verdiende overwinning en een keurige vierde plaats, waarbij er nog twee wedstrijden te gaan zijn en zelfs een hogere klassering nog mogelijk is. Zaterdag volgt de uitwedstrijd bij De Meer in Amsterdam en Tweede Pinksterdag spelen de meiden de finale van de Jakko cup tegen Stedoco in Sleeuwijk.