• GJS dames stijgen naar de derde plaats

    Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DOVO op het programma. DOVO staat onderaan in de tweede klasse, maar verdient een compliment omdat ze ondanks dit voor hen zware seizoen, toch zijn blijven voetballen. Voor GJS was het de tweede wedstrijd in deze week, na woensdag tegen vv Asperen te hebben gespeeld, winst 4-0. Helaas waren Mandy en Daniëlle niet beschikbaar vanwege stages in het buitenland en was Romy Neeleman nog niet fit genoeg om een gehele wedstrijd te spelen.
    Vanaf het begin was duidelijk dat de GJS meiden weer een grote score zouden neerzetten. Thuis was het 12-2 geworden en omdat Denise in de eerste 10 minuten al 3 maal scoorde, een echte hattrick, was de vraag hoe hoog de score vandaag zou uitvallen. Telkens werd in een vroeg stadium de bal veroverd en de wedstrijd speelde zich dan ook af op de helft van de tegenpartij. Hannah kreeg twee terugspeelballen in de eerste helft en had verder niets te doen. Het gevaar in dit soort wedstrijden is dat het spel slordig en ongeïnspireerd kan worden.
    Britt en Marloes bleven attent en met Emma en Kirsten, van wie laatstgenoemde veel opkwam en goede voorzetten afleverde, kwam de achterhoede niet in de problemen. Na het kwartiertje van Denise, was het Cato die de 0-4 liet aantekenen. Luka, die samen met Romy Steegwijk het middenveld controleerde, scoorde 0-5. Britt die over links opkwam en een mooie voorzet in gedachten had, zag haar bal direct in de goal vliegen, 0-6. En het was Patricia die met een prachtige kopbal uit een voorzet van Kirsten de 0-7 liet noteren. Bo zorgde met haar goal voor de ruststand van 0-8.
    In de rust werd direct besloten de nog niet geheel fitte Romy Steegwijk te wisselen voor Romy Neeleman en Denise voor Michelle. Met het wisselen was het in de tweede helft weer even zoeken naar het positiespel, maar al gauw volgde de ene aanval na de andere op de DOVO keepster. Helaas stond het vizier niet altijd op scherp, maar desalniettemin werd er nog 3 maal gescoord. Eerst was het Marloes die met een afstandsschot de keepster versloeg en daarna was het Luka die uit een mooie aanval direct uithaalde. Helaas raakte zij hierbij geblesseerd en is het de vraag of zij volgende week weer inzetbaar is.
    Tenslotte was het Cato die de 0-11 scoorde en daarmee ook de eindstand bepaalde. Een gemakkelijke wedstrijd voor de GJS meiden. Volgende week thuis tegen DZC uit Doetichem zullen we zien of we de inmiddels verdiende 3e plaats kunnen vasthouden.