Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel

7 maart 2021 8:45

Bart Verhoeks

Korte update van het bestuur

Beste leden, ouders(s) en/of verzorger(s),

Wie een jaar geleden had voorspeld dat er nog volop maatregelen van kracht zouden zijn om de samenleving door de Covid-19 crisis te leiden zouden door velen van ons voor gek zijn verklaard. Helaas is dit momenteel toch echt de werkelijkheid en zullen we met z'n allen nog een periode op onze tanden moeten bijten om uiteindelijk deze ellende achter ons te laten. Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel en het meest optimistische beeld is zelf nu dat rond juli alle inwoners minimaal een keer zijn gevaccineerd! Positief nieuws en perspectief richting een mooie zomer! Laten we het laatste beetje moed er nog uitpersen en ons aan de maatregelen blijven houden!

Van de bestuurstafel

Allereerst willen wij alle leden die zelf ziek zijn (geweest) of in hun nabijheid de gevolgen van Covid-19 hebben meegemaakt sterkte en beterschap wensen. 

Halverwege het seizoen 2020-2021 hebben we als bestuur in sportieve en financiële zin de balans opgemaakt. Om met het laatste te beginnen, er zijn er momenteel geen financiële zorgen. Bij de start van het seizoen is er een sobere begroting gepresenteerd die zijn vruchten afwerpt. We zijn onder andere scherp op de kosten, benutten de steunmaatregelen van de overheid en worden we daar waar het kan geholpen door de gemeente Gorinchem. Specifiek willen we benoemen dat de bijdragen uit Grote Clubactie, de digitale draaidagen en de voetbal -pub-quiz ook een grote positieve bijdrage hebben geleverd! En als laatste maar zeker niet onbelangrijk, ondanks alle beperkingen in het sporten blijven de leden en sponsors ons trouw. Dank voor deze loyaliteit!

De sportieve balans die we kunnen opmaken is dat na een hele korte winterstop vooral onze jongste jeugdleden gelukkig mochten blijven trainen en onderling wedstrijdjes konden blijven voetballen. Dit was een welkome afwisseling omdat we in deze periode te maken hadden met thuisonderwijs. Vanaf de leeftijd van 18 jaar waren de mogelijkheden zeer beperkt. Gelukkig is dit sinds afgelopen week versoepelt en kunnen meer teams weer gaan trainen!

Voor alle teams geldt dat de competitie niet meer wordt hervat. Dit is ontzettend jammer en teleurstellend maar begrijpen en respecteren deze keuze.  De KNVB heeft momenteel een plan klaarliggen om in regio verband te gaan voetballen. Hierover volgt meer zodra dit mogelijk wordt. 

Als bestuur kijken we ook alweer richting het voetbalseizoen 2021-2022. Het voetbalseizoen waarin we zoals het er nu naar uitziet gaan starten met het verbouwen van de kantine. In de afgelopen maanden zijn de plannen steeds concreter gemaakt en worden met verschillende partijen gesprekken gevoerd over de technische uitwerking. Vervolgstap is dat we ook gesprekken gaan opstarten met geldverstrekkers over de financieringsmogelijkheden. Uiteraard komen we als bestuur specifiek over dit onderwerp in de lucht om jullie mee te nemen in het definitieve voorstel van de verbouwing.

Tot zover weer een update vanuit het bestuur. We kijken er naar uit dat we de sobere periode zo snel als mogelijk achter ons kunnen laten en kunnen gaan genieten van een mooie lente en warme zomer!

Namens het bestuur een vriendelijke groet! 

Bron: Het bestuur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!