Technisch beleidsplan onderbouw 2020-2023

Technisch beleidsplan onderbouw 2020-2023

21 juni 2020 10:00


De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het opstellen van een technisch beleidsplan voor de GJS onderbouw, de JO7 tot en met de JO12.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het opstellen van een technisch beleidsplan voor de GJS onderbouw, de JeugdO7 tot en met de JeugdO12. We willen de komende jaren investeren in deze onderbouw en daarmee in de toekomst van de club. Dit dient een omgeving te worden, waarin alle kinderen gelijke kansen krijgen om te groeien. Een omgeving waarin zij hun talenten ontwikkelen en waarin ze bovenal genieten van onze favoriete sport. Dit is het technisch beleidsplan 2020-2023.

Een beleidsplan maak je niet alleen. Via deze weg wil ik een speciale dank uitspreken aan Frank Rousse, Arco van Oord, Mark van Hoven en Patrick van Deurzen. Ieder heeft vanuit zijn eigen discipline een belangrijke bijdrage geleverd bij de totstandkoming. Gelukkig zullen zij de komende jaren ook een belangrijke rol vervullen in de onderbouw organisatie.

Zo zal Frank Rousse zich in de onderbouw als secretaris o.a. sterk maken voor het vastleggen van oefenwedstrijden en toernooien voor alle teams. Tevens beheert hij diverse applicaties (zoals de Trainersplanner en VoetbalAssist). Hiervoor fungeert hij ook als vraagbaak. Daarnaast is hij ook belangrijk gebleken bij de ontwikkeling van oefenstof, waarmee hij de ontwikkeling van de trainingen en trainers ondersteunt.

Arco van Oord adviseert vanuit zijn voetbal- en trainersachtergrond op voetbalinhoudelijk vlak. Zo is hij afgelopen jaar een drijvende kracht geweest achter de verbetering van de trainingen en indelingen bij de JO9 (nieuwe JO10). Zijn adviezen worden komende jaren breder uitgerold.

Mark van Hoven is per heden verantwoordelijk voor een nieuwe functie in de onderbouw: de interne scouting. Mark is sterk in het analyseren van de voetbalkwaliteiten van pupillen. Zijn onafhankelijke adviezen zullen ons helpen bij het creëren van de juiste teamindelingen. Tevens is hij verantwoordelijk voor de vastlegging van de ontwikkeling van de spelers en speelsters.

Patrick van Deurzen heeft reeds jarenlang ervaring als coördinator en trainer. Zijn kennis en kunde als coördinator is ook verwerkt in het plan. Hij zal komend jaar de rol van coördinator voor JO11 en JO12 op zich nemen. Naast hem zal Sven Lentjes coördinator worden voor de JO10 en Eric Eindhoven voor de JO7 en JO8. Voor de JO9 zoeken we nog een nieuwe coördinator.

De komende tijd zal het plan zich nog wel verder ontwikkelen, maar de eerste stappen kunnen worden gezet. Ook de organisatie dient verder te worden ontwikkeld. We kunnen dit zeker niet alleen, maar louter met zijn allen: ouders, familieleden, trainers, leiders en overige vrijwilligers. We kunnen uw hulp dus goed bij gebruiken.

Met sportieve groet,

 

Peter Bijker

Hoofd JeugdOpleidingen onderbouw

hjo-onderbouw@gjs-gorinchem.nl 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!