Onbekend

GJS – RCD

Zaterdag 17-11-2018

Uitslag 1-4

Oei. Die 1⃣➖4⃣nederlaag thuis tegen Racing Club Dordrecht (RCD) zagen we even niet aankomen. Na twee pittige wedstrijden met 4 punten tegen  ASWH en LRC dachten we vandaag wel even 3 punten te pakken tegen RCD, een laagvlieger qua punten in de hoofdklasse. Een team dat weinig doelpunten tegen krijgt. GJS ⚪🔴begint voortvarend en er zijn direct kansen in de eerste minuten. Als dat een voorteken van deze wedstrijd is, dan komt het goed. Maar dat is niet zo. RCD herstelt zich na een paar minuten en komt er een paar keer gevaarlijk uit. Douwe moet redding brengen 👏🏻(meerdere keren vandaag). Het spel gaat op een neer, ook door het balverlies aan GJS zijde. (Te) Veel lopen met de bal blijft tricky op het hoge gras op veld 6. Balverlies in het middan en we staan telkens met veel ⚪🔴voor de bal... als dat maar goed gaat. RCD onderschept de loopacties telkens omdat ze er ook fel op zitten. Zoals gezegd, ze krijgen niet veel goals tegen. Een uitbraak van RCD leidt tot een vrije bal op 15 meter van ons doel. De bal wordt in 1 keer op doel geschoten. Door de lage ☀is de bal niet goed in te schatten en vliegt ietwat onverwacht in de bovenhoek. 0-1 RCD. Bij GJS gaan de alarmbellen af. We lijken erg haast te willen maken om de gelijkmaker erin te krijgen. Rennen, vliegen, lange dribbels, lopen met de bal.... maar we vergeten eigenlijk te voetballen. Toch komen er wat kansen. Jurre is actief maar de schoten vinden het 🥅 net niet. Vinz kapt naar binnen maar zijn schuiver met links is voor de keeper. Ook aan de andere kant krijgt RCD kansen ⚪⚫, bal op de lat. Door alle slordigheden en de kansen over en weer stijgt de spanning aan de zijlaan. Bram maakt een mooie actie, kapt en draait zich vrij, maar weer tikt de keeper de bal eruit. Tjonge jonge, de bal wilt er maar niet in. GJS is nu duidelijk beter dan RCD, maar geen goals. RCD wel... een fraaie counter aanval van RCD via 4 spelers over rechts (van ⚪⚫), bal komt voor en wordt helaas goed binnen getikt... 0-2 🙁. Kort daarna redt Douwe door een bal van een eigen speler met kunst en vliegwerk van de lijn te halen. Oeff. Net voor rust lijkt er nog een aangeraakte bal erin te vliegen bij RCD; maar nee hoor, die lange keeper kan er net weer een handje tegen krijgen. Het zit niet mee. En helaas geen 1-2 dus. Dat had lekker geweest. Maar we gaan RUSTEN met 0-2 achterstand. De derde colonne heeft nu echt wel even een bakkie koffie nodig. Na rust verandert er niet veel. RCD scoort uit een corner 0-3 als we met drie man toestaan dat de speler can RCD de bal erin werkt 🤔. Dan is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Lof voor GJS want ze blijven vol doorgaan. Maar vandaag ontbreekt de scherpte en vorm een beetje. Dat kan gebeuren. We hebben nog wat kansjes, zo tikt Vinz net naast na een mooie actie van Tim en proberen we het met wat schoten van afstand. Maar RCD is stug. Ondanks alle ijver, Thomas heeft een halve marathon gerent 💪🏽🏃‍♂, van GJS is het RCD dat zelfs de 0-4 maakt na weer een goed uitgespeelde aanval. Dat RCD tot vandaag pas op 3 punten staat is best apart. Na nog een keer de ⚽op de lat (een keer of 3  / 4 voor GJS) is een Thijs de onze ⚪🔴eer redt met een schot met links. 1-4, goal Thijs. Maar verder komen we niet meer. RCD neemt de punten mee naar de Reeweg in Dordt. Jammer, maar alle (!) jongens van de JO11-1 hebben hun best gedaan en hard gewerkt. Het gat met de koploper is na vandaag groter geworden. De komende wedstrijden gewoon weer lekker voetballen ⚽⚽👍.